Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hajrában nyert a Roma – videóval

Meg kell szenvednie a Romának a győzelemért, de végül két hajrában szerzett góllal otthon tartották a 3 pontot.

Tottiék öröme az első gól után – Forrás: facebook.com

Roma – Verona: 2-0
G: Florenzi (76.), Destro (86.)
Roma: De Sanctis, Maicon – Yanga-Mbiwa – Manolasz – Cole, Nainggolan (Paredes 83.) – Pjanic – Keita, Ljajic (Gervinho 58.) – Destro – Totti (Florenzi 66.)
Verona: Gollini, Morasz – Marquez – Sörensen – Brivio, Obaddi (Campanharo 43.) – Ionita – Tachtszidisz, Jankovic (Valloti 83.) – Gomez Taleb – Nené (Toni 71.)
Sárga: Manolasz (45.) ill. Nené (38.)

A 13. percben alakult ki az első helyzet, egy előreívelést követően Destro készítette le a labdát Maiconnak, aki kapásból mellé lőtt. 1 perccel később aztán fordított volt a szereposztás, Maicon beadását követően Destro fejelt mellé. A 32. percben a Roma elpuskázta első igazán komoly helyzetét. Ljajic gurított vissza, Totti próbálta éles szögből bekotorni a labdát, de a veronai védelem a gólvonalról a kapufa segítségével valahogy tisztázni tudott. A 39. percben aztán már a vendégek előtt is adódott lehetőség, egy kontra végén Gomez Taleb lövését kellett védenie De Sanctisnak. A 43. percben Obaddinak sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, Campanharo érkezett helyette.  1 perccel a félidő vége előtt Destro próbálkozott egy távoli lövéssel, de Gollini magabiztosan fogta a lövést.
A második félidő első percében helyzetbe került a Roma, Maicon beadását követően Totti lövését kellett Gollininek hárítania. A 61. percben Yanga-Mbiwa kishíján vezetéshez juttatta a fővárosiakat, Pjanic szöglete után fejelt centikkel a kapu mellé. A 76. percben aztán megtört a jég, Florenzi kapásból ellőtt egy lecsorgó labdát, ami a bal alsó sarokban kötött ki. 3 perccel később Destro megduplázhatta volna az előnyt, de Gervinho visszagurítása után fölé lőtt. Gervinho lendületet hozott a Farkasok játékába, újabb remek elfutása után Florenzi találta el a keresztlécet. A 86. minutumban Destro 40 méterre a kaputól mellel átvett egy labdát, majd elemi erővel a hálóba zúdította azt. Fantasztikus találat volt.
A Roma összességében megérdemelten nyert, és készen áll a Manchester City elleni meccsre.


Tereh Balázs