Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csalódott csapatok csatáját hozza a Serie A 7. fordulója

Most, hogy vége a válogatott szünetnek visszatér a Serie A is, ahol több, eddig rosszabbul teljesítő nagycsapat néz egymással farkasszemet.

Az első összecsapás Rómában lesz, ahol a múltkor rangadót bukó Farkasok próbálnak nem leszakadni a Juventusról. Nyilván meg akarják mutatni, hogy a Zebrák ellen csak a kedvezőtlen bírói ítéletek miatt nem tudtak nyerni, nem lennék a Chievo játékosainak a helyében. A Bianconeri is pályára lép szombat este, az eddig hibátlan bajnoki címvédő a nyeretlen Sassuolohoz látogat, erre szokták mondani, hogy országos 2-es.
Vasárnap ebédidőben az eddig bukdácsoló Fiorentina a szintén nem túl rózsásan szereplő Lazioval találkozik. Mindkét csapatnak voltak problémái a góllövéssel, de ez már talán a múlté. A Lazio utolsó két meccsén hetet rúgott (ebből Djprdjevic 4-et), míg a Fiorentina az előző körben az Intert tömte ki egy 3-0-lal. Mindkét csapat kezd formába lendülni, kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki csörtéjükből.
A délutáni meccsdömpingből kiemelkedik talán a Milan veronai vendégjátéka. Ugyanannyi pontja van a két csapatnak, de amíg a Milan inkább sok gólt lő, és ezért áll jól, addig a Hellas keveset kap. A harmadik, és még veretlen, Sampdoria a kiszámíthatatlan Cagliarihoz látogat. Zeman tanítványai nem szerepelnek eddig valami fényesen, de az Intert például 4-1-re verték a San Siroban, szóval a Doria nem mehet biztosra. Az Atalanta és a Parma nagyon rosszul rajtolt, de amíg a hazaiaknál ez valahol magyarázható a kulcsemberek elvesztésével, addig a Parmának nem igazán lehetnek kifogásai. Erre a körre is jut egy újonccsata, a nyeretlen Palermo ezúttal a Cesena ellen próbálkozik majd a győzelem megszerzésével. Ebben az időpontban van még az Udinese torinói vendégjátéka is, Stramaccioni emberei jelenleg negyedikek, és a múltkor is csak az utolsó percekben csúszott ki kezükből a győzelem.
Este játszák a forduló rangadóját, az Inter látja vendégül a Napolit. Mazzarri és Benítez is dolgozott a másik csapatnál, és mindkettejüknek veszélyben az állása. Az biztos, hogy mindent megpróbálnak majd bevetni a másik legyőzése érdekében, nagyszerű mérkőzésre van kilátás.
Hétfőre is marad egy meccs, az egyaránt a küzépmezőnyben tanyázó Genoa és Empoli találkozója. Az előző fordulóban mindketten győzedelmeskedni tudtak, kérdés, hogy tudják-e tartani jó formájukat.

A forduló menetrendje:

Szombat:
18:00 Roma – Chievo DigiSport 2
20:45 Sassuolo – Juventus DigiSport 2

Vasárnap:
12:30 Fiorentina – Lazio DigiSport 1
15:00 Hellas Verona – Milan SportKlub
15:00 Atalanta – Parma
15:00 Cagliari – Sampdoria
15:00 Palermo – Cesena
15:00 Torino – Udinese
20:45 Inter – Napoli DigiSport1

Hétfő:
20:45 Genoa – Empoli

Tereh Balázs