Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David Silva három hétre kidőlt!

Mintha nem lenne elég gondja Manuel Pellegrininek, a Manchester City menedzserének, az utóbbi hetek gyengébb teljesítménye után itt az újabb baj: megsérült a csapat talán legfontosabb játékosa, a játékmester David Silva.

Kép forrása: express.co.uk

Pellegrini szerint a spanyol játékos egy keresztszalag sérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére a hétvégi manchesteri rangadón, amikor is a City, a Unitedet fogadja. Pedig ha valakira, akkor a kétszeres európa-, és egyszeres világbajnokra nagy szüksége lenne nem csak a kékeknek, de magának Pellegrininek is. Az utóbbi három tétmeccsét győzelem nélkül lehozó City éppen játékmesternek van híján, Frank Lampard a Tottenham elleni győzelem alkalmával sérült meg, és előreláthatólag még tíz napig nem edzhet. David Silva esetében ez ugye három hét. De van kiből meríteni, Yaya Touré bármikor ugrásra kész, nagyon jól felveszi a mérkőzések ritmusát még csereként is, ráadásul a manchesteri kalandja igencsak eredményes, ami ezelőtt nem volt az elefántcsontparti középpályásról elmondható, valamint Fernandinho is készen áll, bár ő eddig nem villogott, igaz, amikor Silva és Lampard is a pályán van, nem könnyű kitűnni. Csapata hosszú padját látva nem esett kétségbe a chilei menedzser sem.

“David Silva egy nagyon jó játékos, de a csapatunk is nagyon jó, és tudjuk kivel pótolni vasárnap. A Manchester United ellen is erős csapattal állunk fel, nem fogunk megijedni. Nem lesz akadálya Touré játékának, a kisebb sérülése már rendbe jött.”

A két manchesteri csapat 151. bajnoki összecsapása igencsak megmozgatja a futballvilágot. Manuel Pellegrini, és hazai csapata nem hibázhat, ha lőtávolban akar maradni a Chelsea-hez képest, ráadásul a chilei szakember kritikusai is visszafoghatnák magukat egy időre. Míg a másik oldalon Louis van Gaal csapata ugyan még mindig csak félkész állapotban van, de az éllovas elleni döntetlen után egy Etihadból elhozott pont igen nagyot lökhetne a “Vörös Ördögök” szekerén. Na és három pont?

Demmel László