Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott az Inter, megszenvedett a Juventus – videóval

Emiliano Moretti az utolsó percben kibabrált az Interrel, míg a Juve vér és veríték árán tudott csak nyerni.

Pogba öröme - Forrás: facebook.com

Pogba öröme – Forrás: facebook.com

Juventus – Chievo: 2-0
G:  Pogba (60.), Lichtsteiner (73.) ill. –

Már a 6. percben vezetést szerezhetett volna a címvédő, Alvaro Morata került ordító ziccerbe a tizenhatoson belül, azonban a veterán Albano Bizzarri hatalmas bravúrt mutatott be, hogy 0 gólon tartsa a Juventust. Az első félidőben nyomott a Bianconeri rendesen, de sehogy sem tudtak utat találni a Chievo kapujába sőt, igazából igazán komoly helyzetet sem tudtak kialakítani Morata ziccerét leszámítva.
A második játékrészben előbb Marchisio, majd Vidal próbálkozott a veronai retesz feltörésével, sikertelenül. 1 órányi játék után aztán már nem volt menekvés a Repülő Szamarak számára, Tévez hozta játékba Pogbát, aki kiosztott egy kötényt, majd a tizenhatosról kilőtte a bal alsó sarkot, Bizzarri nem védhette. A 73. minutumban Pogba második gólját szerezhette volna, ekkor viszont még tudott védeni a vendégek kapusa. A kipattanónál már ő is tehetetlen volt, Lichtsteiner lecsapott rá, és megszerezte a biztos győzelmet jelentő második gólt. 5 perccel később Marchisio egy remek szóló után tüzelt, Bizzarri azonban még odaért, és kitornázta a labdát a kapu torkából. A vendégek is szerezhettek volna gólt azért, a 88. percben az Interben is megforduló Schelotto lövése csattant a kapufán, ez Buffontól akár be is mehetett volna. Az eredmény viszont már nem változott, így a Juventus előnye a legrosszabb esetben is 5 pont lesz a Romával szemben.

http://www.dailymotion.com/video/x2fjsif_juventus-vs-chievo-2-0-all-goals-highlights-serie-a-2015-hd_sport

Inter – Torino: 0-1
G: – ill. Moretti (90+4.)

A milánóiak végig elképesztő mezőnyfölényben játszottak, a gól viszont sehogy sem akart összejönni nekik. A 13. percben még talán Podolski állt hozzá a legközelebb, betört a tizenhatoson belülre, majd a kapu bal oldalát vette célba, a torinóiak kapusa azonban leért és hárítani tudott. Az első félidőben még vezetett veszélyes kontrákat a Torino, de a második játékrészre mintha elfogytak volna egy kicsit. Az Inter akarata érvényesült, a vendégek összesen egyszer lőttek kapura a második 45 perc alatt, az viszont a győzelmüket jelentette. Maxi Lopez tekert középre nagyszerűen, Moretti pedig emelkedett és a hálóba fejelt, ezzel nagyon fontos 3 ponthoz juttatva csapatát.

Sampdoria – Palermo: 1-1
G: Éder (6.) ill. Vázquez (49.)
Kiállítva: – ill. Fulignati (60.)

Kiegyenlített találkozót hozott a Sampdoria és a Palermo összecsapása, ahogy arra számítani is lehetett. A vendégek már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, de Viviano bravúrral védett. A 6. percben már megzörrent a háló, azonban ennek aligha örültek Dybalaék. Soriano passzolt Éderhez, aki a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy lövést, ami a bal alsó sarokba vágódott. Az első félidőben eldönthette volna a találkozót a Sampdoria, Édernek volt két nagyobb lehetősége is, valamint Silvestre is próbálkozott, de Sorrentino ihletett formában védett. A futball íratlan szabálya ezúttal is bebizonyosodott, a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát. Rögtön a második játékrész elején Barreto tette le a labdát Vázqueznek, aki a kapu jobb oldalába bombázott. A 60. percben Fulignati egyből pirosat kapott, ami elég kellemetlen helyzetbe hozta a Palermót. Ezt követően Soriano és Dybala is eldönthette volna a mérkőzést egyik vagy másik csapat javára, azonban végül egyiküknek sem sikerült, így maradt az igazságosnak mondható 1-1.

Hellas Verona – Atalanta: 1-0
G: Saviola (53.) ill. –

A Javier Saviola, valamint Luca Toni által fémjelzett Verona nagy küzdelemben végül le tudta győzni az Atalanta együttesét. Mindkét öreg rókának voltak lehetőségei, amiből egyet Saviola ki is használt, Christodoulopoulos beadására érkezett jól, és lőtt a kapuba. Az igazán komoly helyzetek a hazaiak előtt adódtak, de akkor sem szólhattak volna egy szót sem, ha Biava fejese bemegy a végén. A győzelmük azért összességében megérdemeltnek mondható.

Parma – Cesena: 1-2
G: Cascione (ög. 76.) ill. Pulzetti (21.), Rodríguez (89.)

A két utolsó csatájából ezúttal is a Cesena jött ki jobban, az újonc eddigi mindkét győzelmét a Parma ellen aratta. A 21. percben Defrel passzát váltotta gólra Pulzetti, majd Cascione a saját kapuját vette be egy szerencsétlen mozdulattal. Úgy tűnt már, hogy megelégszenek a döntetlennel a csapatok, de Alejandro Rodríguez nem így gondolkozott, és a 89. percben Brienza szabadrúgását követően lecsapott a labdára, és gólt szerzett. Talán ezzel indul meg a Csikóhalak nagy menekülése?

Tereh Balázs