Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két gól, és egy baráti döntetlen Londonban! – videóval

A tabella első két helyezettje találkozott Londonban szombat este, és a hétvége csúcsrangadója igen izgalmas szórakozást ígért.

Kép forrássa: 1clicknews.com  Rémy gólja egy pontra volt elég.

Kép forrássa: 1clicknews.com
Rémy gólja egy pontra volt elég.

Chelsea – Manchester City 1-1 (1-1)
London, Stamford Bridge, 41.620 néző. Vezette: Mark Clattenburg.
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matic – Willian (Drogba 80.), Oscar (Loftus-Cheek 90+3.), Hazard – Rémy (Cahill 87.).
Man.City: Hart – Sagna, Kompan, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Fernando (Lampard 77.) – Navas, David Silva (Jovetic 90.), Milner – Agüero (Dzeko 84.).
Gólszerzők: Rémy (41.) ill. David Silva (45.)
Sárga lap: – ill. David Silva (52.), Fernando (74.)

Öt pont választotta el a mérkőzés előtt a két csapatot a tabellán, és nagy kérdés volt, hogy az éllovas hazaiak tudjék-e növelni előnyüket, vagy a második helyezett City képes lesz-e rátapadni kihívójára. Egy Chelsea győzelemmel akár a bajnoki versenyfutás is véglegessé válhatott volna, ám Manuel Pellegrini manchesteri tanítványai nem akartak alkalmat adni a londoniak ünneplésére. Az eltiltott Diego Costa helyén Loic Rémy kezdett a hazaiaknál, míg a túloldalon Yaya Touré hiányzott az ANK-n való részvétele miatt, de a helyén nem kisebb név, mint Jesus Navas kapott szerepet. A két csapat az első 20 percet szinte átaludta, komoly lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem. A hosszú előreívelések és szöktetések mind a két oldalon hasztalanok voltak, és láthatóan a játékosok sem voltak kiélezve erre a mecsre. Az első valamirevaló akciót a Chelsea mutatta be, de Oscar lövését Hart könnyedén megfogta. Válaszként egy védelmi hibát kihasználva Sergio Agüero passzolta el Courtois és a kapu mellett is a labdát. Ám a pillanatyni fellángolást újabb lanyhulás követte. Altattak a felek, majd egy fantasztikus akció után megszerezte a vezetést a Chelsea! Willian megharcolt Navassal a labdáért a City tizenhatosánál, majd Ivanovichoz passzolt, aki egy íveléssel Hazardot ugratta ki a bal szélen. A belga késlekedés nélkül centerezett, és a túl óvatos Kompany mellett érkező Rémy a kapuba vágta a labdát. 1-0! Ám mindössze négy percig tartott a hazai öröm, ugyanis a középkezdésből azonnal támadásba lendült a Manchester City. Jesus Navas beívelését csúnyán elnézte Thibaut Courtois, és a tizenhatosig kipattanó labdát Sergio Agüero tűzte az üres kapura, de a lövésbe még belekotort David Silva, így a spanyol góljával sikerült kiegyenlítenie a Citynek.

A második félidő City rohamokkal indult, és Courtois-nak a helyén kellett lennie Fernandinho fejesénél. Míg a Chelsea próbálkozott, és támadásai korán elhaltak, a City igyekezett irányítani, és a támadásaikat rendre csak a hazai tizenhatoson belül tudták a védők hatástalanítani, kivéve Fernandinho lövését, amit a belga kapusnak kellett hárítania. A hazaiak lassan kezdtek súlytalanná válni, a City pedig magához ragadta az irányítást. A párharcokat rendre a vendégek nyerték, a Chelsea pedig csak Willian gyorsaságában reménykedhetett, de a brazil annyira magára maradt, hogy hiába a gyorsaság, a társak nem voltak partnerek. Majd eljött a pillanat, és újra a Stamford Bridge gyepén lépett pályára a kékek legendája, Frank Lampard, vastaps kíséretében. Hogy ne csak nosztalgiázzon a hazai közönség, José Mourinho válaszul bevetette Didier Drogbát. A vendégek ezután is többet birtokolták a labdát, és igyekeztek a maguk javára eldönteni a mérkőzést, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal, ami azt jelentette, hogy továbbra is öt ponttal vezet a Chelsea a City előtt, és őrzi első helyét a tabellán.

http://www.dailymotion.com/video/x2g3f7l_chelsea-1-1-manchester-city_sport

Demmel László