Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólpárbaj és őrült rohanás a londoni éjszakában! – videóval

A Tottenham és a Liverpool is pályára lépett, és mindkét csapat számára kötelező volt a győzelem, ha nemzetközi kupareményeiket a jövő évre, még életben akarták tartani. És erre voltak is eltéve gólok abban a bizonyos tarsolyban…

Kép forrása: liverpoolfc.com  Sturridge sérülése után újra gólveszélyesen játszik

Kép forrása: liverpoolfc.com
Sturridge sérülése után újra gólveszélyesen játszik

Tottenham Hotspur-Swansea 3-2 (1-1) 
London, White Hart Lane, 34.008 néző. Vezette: Michael Oliver. 
Tottenham: Lloris – Walker, Dier, Vertonghen, Rose (Davies 78.) – Bentaleb, Mason, Townsend (Dembele 64.), Eriksen, Chadli – Kane (Soldado 76.). 
Swansea: Fabianski – Taylor, Williams, fernandez, Naughton – Shelvey (Montero 73.), Cork, Ki – Routledge, Gomis (Oliveira 12.), Sigurdsson. 
Gólszerzők: Chadli (7.), Mason (51.), Townsend (60.) ill. Ki (19.), Sigurdsson (89.) 
Sárga lap: Dier (62.) 

Nem sokáig hagyták kétségek közt vergődni az embert a csapatok, azonnal egymásnak estek a felek. Bár vélhetően könyedebb meccsre számítottak hazai részről, a vendégek nem hagyták magukat, és Chadli gyors gólja után semk álltak le a walesi kiscsapat játékosai, és rövid időn belül kiegyenlítettek. Ekkor úgy tűnt, egy kissé ellapodsodik a mérkőzés, és mindkét csapat visszavett a tempóból, a húszperces rohanást egy könnyedebb időszak követte. Nem is erőltették meg magukat a hátralévő időben a csapatok, inkább a második félidőre tartalékoltak. És nem is tették rosszul, ugyanis a hazaiak úgy jöttek ki a folytatásra, hogy mindent egy lapra feltéve bedarálták ellenfelüket, és előbb megrogyasztották a Swansea-t, majd bevitték a 60. percben a mindent eldöntő ütést is. Kétgólos hátrányát igyekezett ledolgzni a vendégcsapat, és minden mindegy alapon a támadásokat is szövögették, de a londoni retsez ezen az estén is jól zárt. Egészen az utolsó pillanatokig, amikor is az izlandi Sigurdsson megtalálta a rést, és izgalmassá tette a hajrát, de az eredmény ezután már nem változott, így 3-2-re nyert a Tottenham, és négy ponttal áll a Liverpool mögött, a még utolsó, nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helytől.

Stoke-Everton 2-0 (1-0) 
Stoke, Brittannia Stadium,23.000 néző. Vezette: Mark Clattenburg. 
Stoke: Begovic – Bardsley, Wollscheid (Cameron 17.), Wilson, Pieters – N’Zonzi, Whelan, Walters, Adam (Arnautovic 74.), Moses – Crouch (Diouf 64.). 
Everton: Howard – Garbutt, Jagielka, Stones, Coleman – Barry (Osman 60.), Gibson, McCarthy – Naismith (Mirallas 83.), Lukaku, Lennon (Kone 60.). 
Gólszerzők: Moses (32.), Diouf (84.) 
Sárga lap: Begovic (89.), Walters (90+1.) ill. Barry (14.), Naismith (52.) 

Igazi téttel a vendég Everton számára bírt a mérkőzés, ugyanis a liverpooli kékek mindössze hat pontra állnak a kiesőhelyektől, és hiába a nagyszerű szereplés az európai porondon, ha a bajnokságban csak szenvednek. Ám ezen a meccsen sem tudott úgy dominálni Roberto Martínez csapata, ahogyan azt a menedzser szerette volna, és még az első félidőben hátrányba is kerültek Lukakuék. A hazaiak az Arsenal legyőzésével már bebizonyították, hogy nincs számukra lehetetlen, és ezt ezúttal is sikerült alátámasztaniuk. Játékuk még mindig nem csillogó, és a csapatuk is mentes a klasszisoktól, ám egy-egy alkalommal képesek meglepni az ellenfeleket. Mint ezen az estén is, ugyanis az Everton nem talált fogást a hazaiak játékán, és a kilátástalanságból jött egy újabb pofon a vendégek számára, Diouf góljával, amivel a liverpooliak továbbra is közelről figyelhetik az alsóházat, míg a Stoke magabiztosan áll a tabella közepén, biztos távolságra minden bajforrástól.

Liverpool-Burnley 2-0 (1-0) 
Liverpool, Anfield Road, 44.717 néző. Vezette: Lee Mason. 
Liverpool:  Mignolet – Can, Skrtel, Lovren – Sterling (Lambert 90.), Henderson, Allen, Moreno (Touré 73.) – Lallana, Sturridge (Johnson 84.), Coutinho. 
Burnley: Heaton – Mee, Shackell, Keane, Trippier – Kightly (Wallace 52.), Arfield, Jones, Boyd – Barnes (Vokes 66.), Ings (Jutkiewicz 90.). 
Gólszerzők: Henderson (29.), Sturridge (51.) 
Sárga lap: – ill. Mee (85.) 

Huszáros hajrát kivágva sikerült a Liverpoolnak felkapaszkodnia a tabella ötödik helyére, és még feljebb is léphetnek a vörösök, ha továbbra is tudják tartani jó formájukat. Egyelőre úgy tűnik ezzel nem lesz baj. Ellenfelük ezúttal a kiesés elől menekülő Burnley csapata volt, mely komolyabb erőfeszítésre nem tudta kényszeríteni Brendan Rodgers csapatát. Ha csak azt nézzük, az első félidőben szinte minden lehetséges helyről próbálkozott a Pool a gólszerzéssel, így lehetséges, hogy már az első 45 perc után 13 kapuralövés állt a statisztikai adatlapjukon. Persze ebből csak négy volt veszélyes, és egy kifejezetten pontos. Ezzel a Henderson lövéssel vezetett is félidőben a Liverpool, és nem tűnt úgy az egyszeri nézóknek sem, hogy a Burnley-vel komolyabban kellene számolni. Ez végül be is igazolódott, a második félidőben semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai kapura a vendégcsapat, és csak a liverpooli támadókon múlt, hogy mekkora lesz a különbség a meccs végére. Ez végül két gólban állt meg, a sérüléséből visszatérő Daniel Sturridge állította be góljával a végeredményt, és tartotta csapatát a tűzközelben. A Burnley-nek pedig iparkodnia kell, mert egyelőre nem látszódik fény az alagút végén, és egyre kevesebb lehetősége lesz a kiscsapatnak a javításra…

A Premier League 28. fordulójának eredményei: 

Aston Villa – West Bromwich Albion 2-1 
Hull City – Sunderland 1-1 
Southampton – Crystal Palace 1-0 
Manchester City – Leicester City 2-0 
Newcastle United – Manchester United 0-1 
Queens Park Rangers – Arsenal 1-2 
Stoke City – Everton 2-0 
Tottenham Hotspur – Swansea City 3-2 
West Ham United – Chelsea 0-1 
Liverpool – Burnley 2-0 

A tabella állása: 

1. Chelsea 63 pont 
2. Manchester City 58 pont 
3. Arsenal 54 pont 
4. Manchester United 53 pont 
5. Liverpool 51 pont 
6. Southampton 49 pont 
 
18. Queens Park Rangers 22 pont (28:47) 
19. Burnley 22 pont (25:47) 
20. Leicester City 18 pont 

A góllövőlista élmezőnye: 

1. Sergio Agüero (Man. City), Diego Costa (Chelsea) 17-17 gól, 3. C. Austin (QPR) 15 gól, 4. Kane (Tottenham) 14 gól, 5. Alexis Sánchez (Arsenal) 13 gól, 6. Berahino (WBA) 12 gól.

http://www.dailymotion.com/video/x2iox47_tottenham-vs-swansea-3-2-full-highlights-04-03-2015-premier-league-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2iox87_liverpool-vs-burnley-2-0-full-highlights-04-03-2015-premier-league-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2iozr3_video-stoke-city-2-0-everton-premier-league-highlights-soccer-highlights-today-latest-football-highl_sport

Demmel László