Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Seattle nyerte a rangadót

Rangadót játszott a Seattle Sounders, avagy a New York Red Bulls látogatott a CenturyLink Fieldre. Sokáig úgy tűnt, hogy Henry korábbi csapata három ponttal távozhat, ám a végjáték a hazaiakról szólt, s a mérkőzés ráadásában eldőlt, hogy a Red Bulls végül pont nélkül távozik. A Seattle jelenleg a liga legjobb mutatójával rendelkezik mindkét konferenciát figyelembe véve. 

11128325_10152945026183589_6443189184639896262_o

Seattle Sounders – New York Red Bulls 2-1 (0-1)
G: 
Pappa (69.), Barrett (90+1.) ill. Sam (36.)

Elszenvedte idei harmadik vereségét a New York Red Bulls csapata, mely hiába szerzett vezetést a Sounders otthonában, a konferencia első előbb egalizált a második félidőben, majd a mérkőzés ráadásában az egy ponttól is megfosztotta vendégét. A mérkőzésen az események a 12. percben fordultak komolyra, ekkor a hazaiak egy komoly próbálkozással, egy remek csúsztatással jelezték szándékukat, ám Robles résen volt, s hárítani tudott. Fantasztikus hangulat, tömött lelátók, majd néma csend lett úrrá a 36. percben, ekkor ugyanis egy megpattanó szabadrúgásra Sam érkezett a leghamarabb, s bólintott közelről Frei kapujába.

A felek egy gólos vendég vezetéssel fordultak, s a Sounders nem igazán tudott olyan rohamokat vezetni, melyben benne volt a fordítás szele, akaratukat nem tudták rátelepíteni ellenfelükre. A 61. percben aztán kis híján növelte előnyét a Red Bulls, ám Frei résen volt, s bravúrral hárítani tudott. A 69. minutumban aztán fellazult a vendégek védelme, Pappa kapott remek labdát, s ültette hintába ellenfelét, majd lőtt Robles szemei között a hálóba. Mondani sem kell, hogy micsoda hangulat lett úrrá a lelátón. Úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek, azonban a ráadásban  jött egy beívelés, egy a hosszúról a gólvonalra visszatett labda, melyet Barrett  segített a hálóba. Eufória és újabb három bajnoki pont. Győzelmével a Seattle immáron három ponttal vezeti a nyugati konferenciát, míg a Red Bulls elszenvedte harmadik vereségét, s jelenleg harmadik keleten.

A hét eddigi eredményei:
Seattle Sounders – Colorado Rapids 1-0
Portland Timbers – D.C. United 1-0
L. A. Galaxy – Real Salt Lake 1-0
Sporting Kansas – FC Dallas 4-0
D.C. United – Philadelphia 2-1
Orlando City – Columbus Crew 2-2
Colorado Rapids – Portland Timbers 1-2
Chicago Fire – Montreal Impact 3-0
Toronto FC – San Jose Earthquakes 3-1
Vancouver Whitecaps – Real Salt Lake 2-1
New York City – Houston Dynamo 1-1
New England Revolution – Los Angeles Galaxy 2-2

A folytatásban:
máj. 31. 23:00  Seattle Sounders – New York Red Bulls (Eurosport)
jún. 1.    01:00 New England – L. A. Galaxy
 (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. 
Kamara (Columbus Crew)   10 gól
2. 
Wondolowski (San Jose Earthquakes)  8 gól
3. Dempsey (Seattle Sounders)  7 gól
4.
 Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City)  6 gól
9.
 Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Giovinco (Toronto FC), Davies (New England Revolution), Bruin (Houston Dynamo) – 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS 14 tabbel

Őszi Ádám