Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Drámai végjátékban lett meg a Vidi első sikere – videóval

Hihetetlen véget ért a Diósgyőri VTK – Videoton találkozó, melynek lefújásakor a címvédő örülhetett, amely első bajnoki győzelmét szerezte meg két vereségét követően. Ezzel egy időben a feljutó Békéscsaba ellen őrizte meg veretlenségét az Újpest, míg az MTK a hajrában mentett pontot, a Puskás Akadémia pedig a Paksot verte.

Videoton, NBI

A Videoton játékosainak örömmámorába torkollott a Diósgyőr elleni drámai bajnoki (forrás: vidi.hu)

Diósgyőri VTK – Videoton 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Koman (9′ – büntetőből), ill. Oliveira (90+4′), Pátkai (90+5′)
Kiállítva: Simon (48′)

Hamar megszületett a meccs első találkozója, aminek a forduló előtt két vereséggel álló Videoton tagjai nem örülhettek. A hazaiak a 9. minutumban kerültek előnybe. Nikházi csapta be Viniciust, utóbbi pedig szabálytalankodott a tizenhatoson belül ellenfelével szemben, így tizenegyeshez jutott a miskolci együttes. A labda mögé Koman állt, és nem hibázott (0-1). A fordulásig sok érdekesség már nem történt, de onnan fokozatosan jöttek az egyre inkább kulcsfontosságú események. A 48. percben Simon kezezés miatt sárga lapot kapott, de számára már ez volt a második, így a kiállítás sorsára jutott, a Diósgyőr pedig emberelőnybe került. A végén pedig jött a hideg zuhany a hazaiak számára. Ugyanis a ráadás 4. percében Koman haza akarta tenni a labdát az ellenfél térfeléről, de eladta a játékszer, Oliveira pedig megszerezte az egyenlítést jelentő gólt az üres kapuba lőve (1-1). A következő percben jött a vendégek számára az igazi extázis, a DVTK-nak pedig a sokk! A 95. percben Maréval bal oldalról érkező beadását Pátkai közelről fejelte a kapuba (1-2)! Ezzel minden eldőlt, nagyot zuhant a jó kezdés után a Diósgyőr, a Vidi pedig hihetetlen hajrát produkált, amihez ugyan Koman segítsége is kellett, az érdem mégis összességében a vendégeké – a címvédő első sikerét könyvelhette el ezzel a bajnoki szezonban.

Újpest – Békéscsaba 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Kálnoki (21′), Perovic (43′)

A találkozó esélyese az Újpest volt, amely a feljutó Békéscsabát látta vendégül a Megyeri úton. Nem kezdődött öldöklő iramban a találkozó, de idővel a hazaiak játéka vált veszélyessé, melyre nem volt ellenszere a vendégeskedő együttesnek. A 21. percben pedig jött is a találkozó első gólja, melyet az otthon szereplő klub szerzett meg. A szögletet követően a felfordulás közepette Kálnoki vette be a békéscsabai egyesület kapuját (1-0). A félidő hajrájában jött az újabb gól, melynek ismételten az újpestiek örülhettek. A 43. minutumban Nagy Gábor beívelését követően Perovic fejese révén hullott szépen a kapuba a labda (2-0). Soros ellenfelének nem volt ellenszere az Újpest játékára, s a hazai klub a második játékrészben is aktívabbnak, veszélyesebbnek bizonyult, gól azonban már nem született. Győzelmével továbbra is veretlen maradt az Újpest, míg a Békéscsaba 3-ból 3 meccset veszített el.

Szombathelyi Haladás – MTK 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Ugrai (14′), Jagodics (35′), ill. Hrepka (49′),

Gólokban gazdag találkozót rendeztek Szombathelyen, ahol a Haladás ellenfele a fővárosi MTK volt. Kevesebb, mint negyedóra elteltével már pattanhattak is fel azok a hazai drukkerek, akik ültek, ugyanis csapatuk előnybe került. Ekkor a tizenhatos bal sarkánál Ugrai szánta el lövésre magát, jobbal megeresztett lökete után pedig a labda a hálóban landolt (1-0). Ezután 21 percet kellett várni arra, hogy újra gólt láthasson a publikum – a második találat is a hazaiak érdeme. A 35. percben Németh Márió szögletét követően Jagodics fejjel volt eredményes (2-0). Úgy tűnt, már az első félidőben letudhatja a győzelmet a Haladás, de az MTK feltámadni látszott. A 49. percben a félpályánál megakasztott szombathelyi támadásból vendég akció lett, ami találattal zárult! Bese – Szatmári volt a labda útja, utóbbi pedig Hrepkát ugratta ki. Ekkor a labdát a kiugratott labdarúgó a kirontó Király mellett lőtte a kapuba (1-2). Már-már sikerét ünnepelhette a Haladás, mikor a 93. percben Ramos beadását követően Thiam lőtte a labdát be, amivel a végső lehetőséget kihasználva pontot mentett az MTK (2-2).

Puskás Akadémia – Paks 1-0 (1-0)
Gólszerző: Pekár (40′)

Egyetlen gólt hozott a Puskás Akadémia – Paks találkozó. A meccs végkimenetele már a 40. percben eldőlt, amikor is a hazaiak vezetést érő találatot szereztek. Mint később kiderült, 3 pontot ért az a gól. A félidő hajrájában Pauljevic cselét követően jött a lövés, majd Molnár védése. A kipattanóra Pekár érkezett, aki kicsivel több, mint 11 méterről talált a kapu közepébe.

Az NBI 3. fordulójából még egy találkozó hátra van, a Budapest Honvéd – Debreceni VSC találkozó, melyet ma 18:00-kor rendeznek meg a fővárosban. A találkozót a Duna közvetíti élőben, és természetesen a Fociclub.hu is beszámol a mérkőzésről!

Nagy Dávid