Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Volt Juventus vezetőedző lesz az Udinese új mestere

Nem is az olasz bajnokságról lenne szó, ha nem jelenthetnénk be egy újabb edzőváltást a hetedik forduló után. Igaz, ezúttal nem a Palermonál történik a hajó kormányosának a cseréje, hanem az Udinesenél.

Luigi Delneri

Szóval kezdjük az elején. Beppe Iachinit menesztették a posztjáról mert, finoman szólva nem sikerült jó rajtot vennie a csapatnak az ő irányítása alatt. Mindössze két győzelmet aratott a gárda, miközben emellett elkönyvelt egy döntetlent és lenyelt négy vereséget is. Ám hozzá kell tenni, hogy a négy pofonból, három, olyan csapattól érkezett, akik azért jóval előkelőbb helyen vannak a futball világában. Mindenesetre ez nem volt mentség. Mennie kellett az edzőnek.

Ám nem váratott magára sokat az új tréner kinevezése. Az új karmester, vagy vezérbölény Luigi Del Neri lesz. Az olasz labdarúgást követők számára minden bizonnyal ismerős név az övé. Anno ő volt az edző annál a Sampdorianál, akik az EL-ig mentek és nála élte fénykorát a Pazzini, Cassano kettős. Aztán ő volt az is, aki bámulatosan rossz teljesítményt nyújtott a Juventusnál. Kiestek az EL-ből, már a csoportküzdelmek alatt és a bajnokságban is vergődtek.

Nos legutóbbi munkahelye a Hellas Verona együttese volt, ami nem volt egy hálás feladat. Amolyan mission impossible. Hiszen meg kellett volna mentenie valahogy a veronai klubot a kieséstől, de ez meddő elképzelés volt. Mindenesetre azért megnyerte a városi derbit a Chievo ellen és a Juvét is megverte.

Most jobb helyzetben van. Az Udinese kerete nem rossz. Vannak ígéretes játékosaik, akikből többet is ki lehet hozni, mint amit most jelenleg nyújtanak. Meglátjuk hogyan veszik mostantól az akadályokat.

BSZ