Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Juventus simán verte a Bolognát és rekorder lett! – videóval

Hazai pályán nyert simán Allegri együttese a Bologna ellen. Higuaín duplázott, a Juve Buffon nélkül, a vendégek Nagy Ádámot kihagyja játszottak.

c1rew3iwqaelkrw

Zsinórban 26 győzelem a Juventus Stadionban – ez az új rekord a Serie A-ban! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A címvédő és egyben az éllovas Juventus otthonában a 15. helyezett Bologna vendégeskedett, de kezdőként nem kapott lehetőséget Nagy Ádám.
A meccs első nagy helyzetéből gól is született, rögvest a 7. percben. Ekkor Higuaín kapáslövése akadt be (1-0)! A 24. percben Mirante védett nagyot a Juve következő komolyabb helyzeténél. A Bologna kapusa Marchisio léc alá tartó löketét mentette. A 40. minutumban nehezebb helyzetbe került a Bologna, hiszen a vendégek védője Oikonomu vétett szabálytalanságot, és tizenegyest kapott a Juve! Egy perccel annak megítélését követően Dybala állt a labda mögé, aki nem is hibázott, és megduplázta a Zebrák előnyét (2-0)!
A szünetig már nem változott az állás, magabiztos előnnyel mehetett a hazai együttes a pihenőre, eddig jött a papírforma.

A fordulás után ismét első nagyobb lehetőség kihasználta a Juventus, és újbol Higuaín talált be! Az argentin támadó az 55. percben fejjel duplázott (3-0)! A dél-amerikai játékos gólja után már a második félidőben kapura veszélyes lövést nem is jegyezhettük fel, a Juve mégis így is könnyedén nyert, pont annyi helyzet jött be, amely megteremtette a sima sikerét a csapatnak. Az éllovas eggyel kevesebb meccset játszott, de így is 4 ponttal előzi a Roma-t, míg a Bologna maradt természetesen – abból adódóan, hogy ez volt a forduló zárómeccse – a 15. helyen. A Juventus rekordot állított fel ezzel, hiszen ezzel a Juventus Stadionban 26 meccset nyert zsinórban a klub, ez pedig Serie A rekord! Nagyszerű újévi kezdés volt ez a Juventus csapatától.

serie-a-vector-logo

Juventus – Bologna 3-0 (2-0)
Helyszín: Juventus Stadion. Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Higuaín (7., 55.), Dybala (41. – büntetőből), ill.
Sárga lapok: Lichsteiner (17.), ill. Torosidis (35.), Di Francesco (45+1.)
Kiállítás:

Juventus: Neto – Lichsteiner, Barzagli, Chiellini, Asamoah – Khedira (Rincon 81.), Marchisio, Sturaro – Pjanic (Cuadrado 70.), Dybala – Higuaín (Mandzukic 73.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Bologna: Mirante – Torosidis, Oikonomu, Maietta, Masina – Donsah, Viviani, Dzemaili (Pulgar 71.) – Krejci (Rizzo 71.), Destro, Di Francesco (Mounier 88.). Vezetőedző: Roberto Donadoni

VIDEÓ HAMAROSAN

A góllövőlista élmezőnye:
1. Icardi (Inter) – 14 gól
2. Belotti (Torino), Dzeko (AS Roma) – 13 gól
4. Higuaín (Juventus) – 12 gól

A 19. forduló eredményei 

capture_2017-01-08-22-46-57

A Pescara – Fiorentina meccset elhalasztották a rossz időjárási körülmények miatt

A bajnokság állása

capture_2017-01-08-22-41-08

Nagy Dávid