Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A padlóról felállva nyert a Real! – Videóval

A spanyol bajnokság 24. fordulójának zárómérkőzésén a Real Madrid két gólos hátrányból, a padlóról felállva 3:2-re nyert a Villarreal otthonában.

(Kép: LaLiga Twitter)

Roppant döcögősen játszott az első félidőben a fordulót megelőzően abszolút a liga legkevesebb kapott góllal (15) rendelkező védelme ellen a már Gareth Bale-t is a kezdőbe nevező Real Madrid. A számok is mutatják, hogy próbálkozásokban, kaput eltaláló lövésekben, labdabirtoklásban, de még a passzok számában is alulmaradtak a blancók ellenfelükkel szemben, így a madridisták ennél csak jobb teljesítményt remélhettek kedvenceiktől a szünet után!

A fordulást követő első percekben némileg lendületesebben játszottak a blancók; az utóbbi időben a ritmust nehezen találó Karim Benzema rögtön el is rontott egy ígéretes lehetőséget, miután gyengén a csereként beálló Andrés Fernández kapus kezeibe lőtt. Ezt követően azonban jött a hideg zuhany, és Manu Trigueros közeli lövésével megszerezte a vezetést a “sárga tengeralattjáró”! A madridi játékosok arcán igazán 6 perccel később jelentkeztek a tanácstalanság első jelei, amikor is újabb gólt lőtt a hazai csapat, Cédric Bakambu révén, aki a leshatáron forintos passzt kapott Bruno Sorianotól.

A hazai publikum felhőtlen öröme nem tarthatott sokáig, hiszen Gareth Bale fejesével előbb rövid időn belül visszajött a meccsbe a Real, majd Cristiano Ronaldo tizenegyesével egyenlített is! Sőt mi több, percek múlva már nem csak a lélektanilag volt kedvezőbb helyzetben a “király gárda”, hanem a Álvaro Morata 83. percben szerzett fejes góljával már vezetett is a találkozón!

Az utolsó percekben Ronaldo, vagy az Isco mellett szintén nagyon agilisen beszálló Morata is újabb gólt is lőhetett volna, a Villarreal pedig bármennyire is akart, nem tudott visszajönni a találkozóba. A Real Madrid egy meccsel kevesebbet játszva, győzelmével visszavette a tabella első helyét a korábban az Atlético Madrid ellen idegenben győzni tudó Barcelonától.

Villarreal – Real Madrid 2-3 (0-0)
Stadium Ceramica, Vezette: Jesús Gil Manzano
Villarreal: Asenjo (A. Fernandez, 35.) – J. Costa, V. Ruiz, Musacchio, M. Gáspár – Bruno, J. dos Santos – Adrian L. (Cheryshev, 57), Trigueros (R. Hernandez, 75.), Castillejo – Bakambu. Vezetőedző: Fran Escriba
Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro (Isco, 58) – Bale (Lukács V. 89.), Benzema (Morata, 77), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane
Gol: Trigueros (50), Bakambu (56) illetve Bale (64), C. Ronaldo (72. -büntetőből) Morata (83)
Sárga lap: Bruno (71), Soldado ( 74.) M. Gáspár (90) illetve Pepe (91)
Piros lap: –

https://www.youtube.com/watch?v=3-6kQGO51Xo

A 24. forduló teljes eredménysora:


A tabella állása:

A góllövőlista élmezőnye: