Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Listavezető a sereghajtó ellen, eldőlhet az egyik kieső sorsa – előzetes

Az utolsó fordulók egyike következik a honi élvonalban, és könnyen lehet, hogy megpecsételődik a sereghajtó Gyirmót sorsa. A tabella felső negyede viszont „befagyhat.”

A Honvéd ágyazhat meg a Gyirmót élvonalbeli búcsújának.

A Honvéd ágyazhat meg a Gyirmót élvonalbeli búcsújának.

Sok már nincs hátra, ha a fordulókat tekintjük, de más szemszögből mégis, hiszen itt már nem lehet nagyot hibázni, mert az könnyen visszaüthet a végelszámolásnál. Ráadásul néhány együttesnél már az is problémát okozhat, jövőre melyik stadionba játszik a következő szezonban. De mivel még folyik a bajnokság, így csak arra kell koncentrálnia minden futballistának, és edzőnek, hogy az előttük lévő feladatokat hajtsák végre minél sikeresebben.

Könnyű dolga semelyik együttesnek sincs, hiszen élesedik a harc a dobogós helyekért, illetve a kiesés elkerüléséért, ami nagyban befolyásolja, ki milyen szájízzel fejezi be az évadot. Ezúttal nem mennénk bele különösebben a párharcokba, hiszen tulajdonképpen mindegyik összecsapás önmagában is rangadónak ígérkezik, ugyanakkor érdemesebb már egy kicsit előre tekinteni.

A Honvéd-Videoton-Vasas trió a bajnoki címért harcol, és a hétvégén talán a kispestieknek lesz könnyebb dolga, hiszen odahaza fogadja a sereghajtó Gyirmótot, amelynek sorsa megpecsételődhet az eredmények tükrében, mert ha nem nyer, és a közvetlen riválisok pontokat szereznek, aligha kétséges, hogy a győriek egy év után ismét a második vonalban találják magukat. A Vasas és a Videoton ellenben kiismerhetetlen ellenfelekkel mérik össze erejüket. A Diósgyőr és a Debrecen is mintha kezdene kilábalni a saját maga ásta gödörből. A miskolciaknál ez látványosabban menne. Amióta Bódog Tamás átvette az együttest, teljesen megváltozott a játéka a borsodiaknak, amit hétről hétre bizonyítanak is, így nem lenne meglepetés, ha „csont nélkül” maradna élvonalbeli a DVTK. A Debrecen már egy másik fejezet. Leonel Pontessel folyamatosan a kiesés ellen küzd a csapat, és bizony csak az utóbbi hetekben kezdett el egyenesbe jönni a hajdúságiak szekere, amit a lejtmenetbe kezdő Mezőkövesd, netán az MTK Budapest bánhat. Ugye a matyóföldiek a Ferencvároshoz látogatnak, és idegenbeli mérlegük azt sejteti, hogy bizony a Groupama Arénában nem számíthatnak sok jóra. Pláne, hogy míg Szivics együttese a hét közepén egy ziccert is elrontva kapott ki a Vasastól a kupában, míg a Fradi gálázott a Budafokkal szemben. Hozzátéve, hogy az utolsó öt fordulóban mindkét csapat igencsak gyér teljesítményt nyújtott, a Fradi és a Kövesd is mindössze négy pontot szerzett, karöltve a Gyirmóttal. Ezáltal pedig megjósolhatatlan, milyen mérkőzéseket látunk szombat este.

Ami a középmezőnyt illeti, sem a Paks, sem a Haladás, sem pedig az Újpest nem kell, hogy másra figyeljen, lévén nem fenyegeti egyik csapatot sem az a veszély, hogy a kiesés szele meglegyintse, ellenben az, hogy minél előrébb zárja a bajnokságot, mindenképpen motivációt jelent. Ami pedig az MTK Budapestet illeti, nos, az őszi teljesítmény után rendre harcolnia kell, hogy nehogy beragadjon a hajrára, mert akkor bizony 2011-12 után ismét az NB II-be zuhan az együttes. Ennek elkerüléséért az első lépést szombaton az Újpest ellen teheti meg Tamási Zsolt csapata.

A program:
április 29., szombat
18.00 Diósgyőr – Vasas
18.00 Ferencváros – Mezőkövesd
18.00 Haladás – Paks
18.00 Honvéd FC – Gyirmót FC Győr
18.00 Újpest – MTK Budapest – tv.: m4 Sport
20.30 Videoton – Debrecen – tv.: m4 Sport

Gavalovits Sándor