Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A City először nyert a New York-i rivális otthonában – videóval

Ma este folytatódtak a tengerentúli profiliga (MLS) küzdelmei, ráadásul egy olyan találkozóval, amely a Riválisok Hetének egyik bajnokija volt. A New York-i derbin a City nagy sikert aratott, a Red Bulls otthonában először győzve.

USATSI_10128552

Volt mit ünnepelnie Villának és társainak a városi rivális otthonában (forrás: mlssoccer.com)

Nagy rangadót rendeztek meg magyar idő szerint ma este New Yorkban. A nemrég befejezett találkozón a Red Bulls először maradt alul hazai arénájában a City ellen!

A Red Bulls ráadásul a lefújásig nem nagyon volt képes eltalálni nem túl régi riválisa kapuját, ellenben a Citynek annál inkább, mely utóbbinál még eredménnyel is párosult.

Először a 33. minutumban talált be a kék alakulat. Ekkor Harrison a szezonbeli 7. gólját szerezve – a City fiatal tehetsége a zseniálisan lekészített labdát kegyetlenül bevarrta a kapu bal oldalába (0-1)! Az első félidőben a mezőnyjátékon kívül sokkal dominánsabb volt a City, de a szünetig már nem született újabb gól.

A fordulást követően is folytatta jó játékát a vendég együttes. Ugyan még kevesebbet volt a City labdarúgóinál a játékszer, és kevesebbet is találtak kaput, ez mégis elég volt egy újabb gólhoz! A 65. percben Ben Sweat zseniális fejesével lett kétgólos Villáék előnye, ráadásul a találat szerzője először volt eredményes a ligában (0-2)! Több gól már nem esett, de egyértelműen megérdemelte sikerét a City, amely jobb formában is van mint városi riválisa. A két New York-i együttes között ezzel immár a most győztes klub javára 7 pontos lett a különbség – a City a Keleti Főcsoportban a harmadik, míg a Red Bulls ugyanitt az ötödik.

MLS • RIVALRY WEEK MECCS • NEW YORK DERBI
New York Red Bulls – New York City • 0-2 (0-1)
Helyszín: Red Bulls Arena – 25.219 néző
Gólszerzők: – , ill. Harrison (33.), Sweat (65.)

https://youtu.be/NCvYh_f8u5s

Nagy Dávid