Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: 70 milliót adnának kiszemeltjükért a vörösök?

Az angol élvonalbeli Liverpool FC már két igazolást is nyélbe ütött a nyár folyamán, de a jelek szerint nincs megállás a vörösök háza táján. A legfrissebb hírek szerint klubrekordot is hajlandóak lennének dönteni Kloppék, hogy megszerezzék egyik fontos kiszemeltjüket..!

1106557_imgw968Naby Keita (fotó: bundesliga.com)

Naby Keita fantasztikus szezont futott a német élvonalbeli Leipzig játékosaként. Az újonc csapat 2. helyen végzett a Bundesligában, amivel kiharcolta a jövőévi Bajnokok Ligája-indulás jogát, ezt a remek eredményt pedig aligha érte volna el Keita nélkül a fehér-piros alakulat. A guineai középpályás 32 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve a mögöttünk hagyott szezonban, 8 gólt és 8 gólpasszt jegyzett ezeken a fellépéseken.

Remek teljesítményével, fáradhatatlan stílusával Jürgen Klopp érdeklődését is felkeltette, márpedig a Liverpool menedzsere német lévén előszeretettel igazol a Bundesligából (Loris Kariust, Ragnar Klavant és Joel Matipot is onnan csábította el).
A történet azonban igencsak árnyalt, mivel a Leipzig egyáltalán nem szeretne megválni egyik legjobbjától. Klopp mindenképpen szeretné csapatánál tudni a 22 éves játékost, de könnyen lehet, hogy még a korábban rebesgetett 50 millió font is kevés lenne érte. A Times most arról számolt be, hogy a német menedzser hajthatatlan, és tűzön-vízen is keresztülmenne azért, hogy megszerezze Keitát. Ez a gyakorlatban egy 70 millió fontos ajánlatban csúcsosodhat ki, ami természetesen klubrekord lenne a Liverpoolnál. A dologhoz hozzátartozik az is, hogy 2018 nyarán – tehát jövőre – aktiválni lehetne Keita kivásárlási árát, amely 48 millió font. Ám Klopp nem várna egy évet a guineai leigazolásával, a Times szerint neki most kell a játékos.

A Mersey-partiak az idei nyár során eddig két játékost igazoltak, Dominic Solanke a Chelsea-től érkezett, míg Mohamed Salah az AS Romától, méghozzá klubrekordot jelentő 37 millió fontos összegért. Továbbá túl van egy hosszú átigazolási mizérián is a ‘Pool, a Southamptont erősítő Virgil van Dijkkal ugyanis alaposan megjárta a 18-szoros angol bajnok, kis híján vizsgálat indult ellenük, így visszakozniuk kellett.