Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real után a Barca is érdeklődik Ceballos iránt

Az U21-es Eb-n remeklő spanyol középpályás iránt egyre csak nő a kereslet: már nem csak a fiatalokat nagyítóval figyelő Real Madrid tart igényt Ceballos szolgálataira, hanem a Barcelona is érdeklődik iránta.

Kép: Youtube

Kép: Youtube

Spanyolország bombaerős kerettel vágott neki az U21-es Európa-bajnokságnak, ám a sok klasszis ellenére a németek mégiscsak meg tudták csípni őket a döntőben. A finálés kudarc ellenére azonban sok pozitívum van, ami jó kedvre derítheti a hispánokat – az egyik ezek közül Dani Ceballos játéka.

A fiatal középpályás a Betis alkalmazásában áll és gyakorlatilag idén robbant be az élvonaba, alapemberévé vált a zöld-fehér gárdának. A korosztályos Eb-n sem vallott kudarcot: nem csak hogy meghatározó tagja volt a spanyol csapatnak, de még az egész torna egyik legkomolyabb teljesítményét is a neve mellé jegyzik a szakértők. Nem is csoda, hogy figyeli őt a Real Madrid – erről sokat cikkeztek mostanság a spanyol sajtóban.

A Marca most viszont a Barcelona érdeklődéséről számolt be. Mint ismert, egy korábbi barcás támadót jelentettek most be a Betisnél: Cristiano Tello aláírta szerződését és jövőre már a sevillai csapatban bizonyíthat. Úgy tűnik, nem csak ez az üzlet jelenthet kapcsolódási pontot a két klub között ezen a nyáron. A Marca szerint az andalúzok inkább adnák tovább játékosukat a gránátvörös-kékeknek, mint a madridiaknak, a klub elnöke, Lorenzo Serra Ferrer pedig további hírmorzsákkal erősítette meg a katalán szálat.

“Az időmet annak szenteltem, hogy meggyőzzem Tellót és segítsem az érkezését. Dani (Ceballos) esetében a Barcelona kikérte a véleményemet, én pedig meg is adtam nekik.” – mondta a riporterek kérdésére Serra Ferrer.

A klub elnöke elmondta, hogy gratulált játékosának és megjegyezte: remélhetőleg náluk marad még nem csak egy, hanem több évig is. Ceballos még hajlamos úgy gondolni, hogy jelenleg csak egy hatalmas sztárklub lehet ideális hely számára – Serra Ferrer pedig próbálja meggyőzni őt arról, hogy ez nincs így. Szerinte a Betisnél is épp eléggé szeretik és megbecsülik. Az elnök személyesen is beszélt már a fiatal középpályással és elmondása szerint egy nagyon korrekt társalgást folytattak a jövő dolgairól. Hamarosan a csapat edzője is vált majd pár szót Ceballosszal és eldől majd, hogy az ifjú játékos menni akar-e, vagy maradni. A klub elnöke azt reméli, hogy a tervek és az olyan nevek, mint Tello érkezése maradásra bírják majd Ceballost. Meglátjuk, mit kínálnak majd neki a már említett nagyobb csapatok.

Azt meg már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy talán a Barcelonánál van most nagyobb szükség egy ilyen szervezőre: Busquets és Iniesta utódját is gőzerővel keresik már, hiszen mind a ketten lassan kiöregszenek, ráadásul Denis Suarez és Andre Gomes sem nyújtott maradandót első teljes barcelonai szezonjában, így elég vékonynak tűnik a középpálya. A Realnál Kroos és Modric mellett ott van még Kovacic és Asensio is, akik a kezdőre pályáznak, mellettük pedig azért nem olyan könnyű érvényesülni. A Barcának most talán nagyobb szüksége lenne egy új emberre és több is lenne ott a lehetőség.

A Barca viszont nem csak Ceballos mellett dönthet: a malagai Penaranda szintén remek szezont futott és nagy játékintelligenciával bír – hasonlóan jó üzletnek tűnhet ő is, de majd idővel kiderül.