Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: közeleg a Wenger-éra vége?

Véget ért már így is egy korszak idén az Arsenalnál, amióta Arséne Wenger a londoniak menedzsere. Tavasszal ugyanis először fordult elő, hogy az „Ágyúsok” nem végeztek az első négy között a Premier League-ben. Most pedig mindennek vége lehet…

wenger

Szinte már most kijelenthető, hogy idén ismét lecsúszik a bajnoki elsőségről az Arsenal együttese, amelynél már valóban a Bajnokok Ligája pozíciók elérése is nagy bravúr lenne, lévén a papírforma szerint is minimum négy-öt, papíron erősebb együttes van nála.

Hiába nyert az elmúlt négy évben háromszor is FA-kupár és Szuperkupát, mégsem mondhatjuk, hogy virágzik az Arsenal. A már évek óta egy igazi frontembert (ahogy egykor Thierry Henry volt) kereső gárda 2004 óta csak álmodozik a bajnoki címről, és kérdéses, hogy meddig engedhetik meg ezt a presztízsveszteséget a klub vezetői. Ugyanis hiába szerepel jól pénzügyi téren a márkájuk, valós siker nélkül ez a fény hamarosan meg fog kapni.

A minap megtartott éves közgyűlést követően Wenger mester nyugodtan nyilatkozgatott, ám mintha a kevesebb néha több alapján beszélt volna a riporterekhez:
„A sikeréhségem és az elkötelezettségem nagyobb, mint valaha. Nem tudom, hogy most mivel lenne lényegesebb a trófeák és a mérkőzések megnyerése. Nem számít, hogy mi fog majd történni, örökkön örökké szeretni fogom ezt a klubot, és örökös rajongója leszek.” – érzelmeskedett a francia szakember.

Arséne Wenger idén tavasszal meghosszabbított szerződése 2019 nyaráig érvényes az Emirates-ben.

Balogh József