Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel zártuk az évet Costa Rica ellen

Idei utolsó mérkőzésén, 9860 néző előtt fogadta a magyar válogatott Costa Rica csapatát és végül egy szerencsés találattal győzedelmeskedett.

COSTARICA

(Fotó: MTI) 

Igencsak felforgatott tizeneggyel lépett pályára válogatottunk, a Luxemburg elleni kezdőcsapatból négyen maradtak, az utólag behívottak közül Varga József és Nagy Dániel is kezdett. Pár perc után két újabb sérülést könyvelhettünk el: Paulo Vinícius helyét Korcsmár Zsolt vette át, Pátkai Ádámot pedig Nagy Ádám váltotta. Sok izgalmas jelenetet nem jegyezhettünk föl mindazonáltal z mérkőzés első fél órájában:  egy Nikolics-lesgólt és néhány ügyes Ugrai-megindulást leszámítva nem sok minden történt a pályán. A 36. percben kis túlzással a semmiből, helyzet nélkül szereztünk vezetést: Nikolics egy pocsék Ugrai-szabadrúgásba kotort bele kb. 12 méterről, teljesen átverve Moreira kapust. (Niko 25. válogatottbeli fellépésén 5. gólját érte el.) A 41. percben egy kontra végén Ugrai révén növelhettük volna előnyünket, de éles szögből mellétüzelt a DVTK szélsője.

Nikolics gólja:

Ugrai a 49. percben újra helyzetbe került Nikolics kiugratása után, ám védők szorításában tíz méterről gyengén lőtt. A 60. perc körül a vendégek is kezdtek éledezni, amit egy távoli González-lövés és egy éppen csak mellé szálló Venegas-fejes jelzett. Dibuszt a 72. percben az Evertont erősítő Oviedo tornáztatta meg 21 méterről, a magyar kapus azonban bravúrral védett. A 77. percben Bolanos is tesztelte Dibuszt hasonló távolságból, de az ő próbálkozása kevésbé volt veszélyes. A 82. percben Bese ment el a jobb alapvonalon, meg is találta passzával a frissen beállt Márkártot, ám a felcsúti középpályás közelről a kapusba perdített. A costa ricaiak nyomtak a hajrában, ám helyzetet kialakítani már nem tudtak, így egy talált gólnak köszönhetően győzelemmel búcsúztunk az egyébként igencsak keserves 2017-es esztendőtől.

Magyarország – Costa Rica 1-0 (1-0)
Helyszín: 
Groupama Aréna, 9860 néző vezette: Harkam (osztrák)
Gólszerzők:
Nikolics (37.)  ill.: –
Sárga lapok: 
Priskin (47.) ill.: Borges (36.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Dibusz – Bese, Vinícius (Korcsmár 10.), Kádár, Szabó J. – Varga J., Pátkai (Nagy Á. 10.) – Ugrai (Stieber 90.), Nagy D. (Németh K. 46.), Priskin (Böde 59.)– Nikolics (Márkvárt 81.). Megbízott Kapitány: Szélesi Zoltán.

Costa Rica: Moreira– Gamboa (59.), Gutierrez, Gonzalez, Duarte (Calvo 52.), Matarrita  – Wallace (Ortiz 61.), Borges, Rodriguez (Urena 88.), Colindres (Bolanos 76.) – Venegas (Segura 67.)  Szövetségi Kapitány: Óscar Ramírez.

Lasányi Csaba