Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: feszült mérkőzés után döntős a Frankfurt – videóval

Tegnap este kiderült, hogy a német kupa berlini döntőjében a Bayern München együttese biztosan ott lesz, hiszen a Leverkusen otthonában oktattak Jupp Heynckes fiai. A mai napon pedig az volt a kérdés, hogy a ki lesz a bajorok ellenfele majd május 19-én a döntőben. A Schalke vagy a Frankfurt?

A két csapat idén eddig egyszer találkozott még decemberben, a bajnokságban. Akkor egy egészen izgalmas mérkőzésen 2:2-re végeztek a felek, s a mai találkozón is szoros küzdelemre számíthattunk. A két kezdőben meglepetéseket nem nagyon találhattunk, mindkét edző a lehető legerősebb tizenegyét próbálta összeállítani annak érdekében, hogy sikerrel vegyék a finálé előtti utolsó akadályt.

schafra

Küzdelmes első félidő volt. (kép: kicker.de)

Az erősnek mondható kezdők ellenére a két gárda nem szórakoztatott minket nézőket így szerda este különösebben. Kissé olyannak tűntek a csapatok, mintha a biztonságra törekedtek volna, ugyanis a félidőt inkább a kockázatmentes foci jellemezte, mintsem helyzetek. Ugyanakkor ez a játék, amit  bemutattak a fáradtság számlájára is írható volt, hiszen mind a Schalke, mind pedig a Frankfurt nehéz meccset vívott a hétvégén. A játékrész legkomolyabb lehetőségére egészen a 32. percig kellett várni. A hazaiak részéről Caligiuri próbálkozott jó 25 méterről, akinek a lövése a vendégek védőjén, Abraham-on pattant meg, s hagyta el a pályát a Frankfurt kapuja mellett néhány centivel. Az ezt követő szöglet után Burgstaller kísérletezett, de fejesét Hradeczy kapus a felső lécre tolta. A hátralévő percekben helyzetet és ebből adódóan gólt sem jegyezhettünk fel, ennek eredményeképp 0:0-val vonulhattak félidőre a csapatok.

jovic2

Jovic szinte megállíthatatlan. (kép: kicker.de)

A második 45 percet a két gárda ott kezdte, ahol az elsőt abbahagyta. Kellemes iramban elfocizgattak, de helyzetek nélkül. Aztán a 65. perc környékén úgy nézett ki, hogy a Schalke ébred fel először, hiszen többször is a Frankfurt kapuja előtt vitézkedtek. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, nem úgy mint az ellenfélnek. A 75. minutumban egy vendég szöglet után a kirobbanó formában lévő szerb támadó, Luka Jovic talált a kapuba nem hétköznapi mozdulattal. A gól után nem sokkal a videóbíró borzolta a kedélyeket. A 78. percben csereként beállt Fernandes Goretzka-t buktatta, amiért először sárgát, majd a videóbírónak köszönhetően pirosat kapott, s érdemes hozzátenni, hogy jogosan, hiszen csúnyán elkésett a belépővel. Ezzel tíz emberre fogyatkozott a Frankfurt. Az utolsó percekben már szinte tapintható volt a feszültség, s ezt még tetézte a hat perces hosszabbítás is, amelyben a Schalke ugyan kiegyenlített Di Santo révén, de kezezés miatt nem adta meg játékvezető a gólt. Ennek eredményeképp a mérkőzésen maradt az 1:0 a vendégek javára, tehát május 19-én Bayern München – Frankfurt finálét rendeznek majd.

Schalke – Frankfurt 0-1 (0-0)
Helyszín: Veltins Arena (Gelsenkirchen, Németország); Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők: – ill. Jovic (75.)
Sárga: Harit (45.) ill. Mascarell (70.), Jovic (76.),
Kiállítás: – ill. Fernandes (80.)

Schalke: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer (Teuchert 81.) – Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Schöpf – Harit (Di Santo 88.), Pjaca (Konoplyanka 52.) – Burgstaller Vezetőedző: D. Tedesco

Frankfurt: Hradecky – Abraham, Hasebe, Russ – Wolf, Willems (da Costa 72.) – Mascarell (Fernandes 78.), de Guzman – Boateng (Gacinovic, 43.), Fabian – Jovic Vezetőedző: N. Kovac