Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapusairól beszélt a Bayern München trénere

Ma délután 15:30-as kezdéssel a már biztos bajnok Bayern München együttese a Hannover-hez utazik a Bundesliga 31. fordulójában. A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Jupp Heynckes, a bajorok trénere bővebben is kitért Seven Ulreich-re illetve Manuel Neuer-re is.

ulreich

Kevesen gondolták volna, hogy Ulreich szinte tökéletesen helyettesíti majd Neuer-t. (kép: twitter.com)

A 2014-ban világbajnoki címet ünnepelhető Manuel Neuer még szeptemberben dőlt ki. Azóta a csapat második számú kapusa, Sven Ulreich őrzi a hálót, aki Heynckes szerint remek, pozitív irányú változáson ment keresztül.

„Óriási fejlődést mutatott be az elmúlt jó néhány hónapban, amit legfőképp magának, illetve kapusedzőnknek, Toni Tapalovic-nak köszönhet. Neuer egyedülálló tehetség, de a megfelelő edzésmunka nélkül sosem vált volna azzá, mint az, aki most. Ulreich esetében ugyanezt elmondhatjuk. Jó önbizalommal rendelkezik és nyugodt, ami rendkívüli fontosságú. Bátran kijelentem, hogy jelenleg Németország második legjobb kapusa.”

A csapat egyese, Neuer már a társakkal edz, ennek kapcsán természetesen nem maradhatott el a sajtó részéről az a kérdés, hogy ki lesz a következő meccseken a kapus.

„Erre sajnos nem tudok válaszolni. A tervünk az megvan, de még nem tartunk ott. Neuer esetében egy célunk volt, hogy folyamatosan építsük fel és hogy 100%-os állapotba kerüljön”– árulta el Heynckes.