Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: tartalékosan húzta be a győzelmet a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 34. fordulójában a Real Madrid azt a Leganest fogadta, aki kiütötte a királyi gárdát a Király-kupából. Zidane úgy gondolta, hogy ide elég lesz egy tartalékos csapatot is felküldeni, ami ha nehezen is, de megoldotta a feladatot. A nap korábbi mérkőzésein a már kiesett Las Palmas majdnem meglepte a Las Palmast, a baszk rangadón San Jose két öngóllal intézte el a győzelmet a Real Sociedadnak. 

w_900x700_28194529_apa4068

Forrás: laliga.es

Tartalékos csapattal állt ki a Real Madrid a Leganes ellen, hogy Zinedine Zidane pihentetni tudja a kulcsjátékosait a Bayern München elleni BL-találkozóra. A hazaiak már nagyon hamar, a 8. percben megszerezték a vezetést, amikor Gareth Bale ollózott be egy kipattanót a hálóba. A gól után is a Real Madrid maradt a kezdeményezőbb fél. Nagyobb helyzet a 25. percben érkezett, amikor Theo Hernandez ért bele érdekes mozdulattal a labdába egy beadás után, és a játékszer csak centikkel kerülte el a kaput. A 29. percben Borja Mayoral lövésénél Bustinza mentett a gólvonalról, miután Cuellar kiejtette a labdát a kezéből. A 34. percben a Leganes is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Ruben Perez lövését blokkolta Jesus Vallejo az utolsó pillanatban. A 37. percben Amrabat már a felsőlécet is eltalálta egy gyönyörű lövésből, ezzel jelezve a Real Madridnak, hogy még nem adták fel a meccset. A játékrész végére át is vették az irányítást, ám az utolsó percben mégis a Real Madrid rúgott gólt. Kovacic beadása után Cuellar fején csúszott a labda Borja Mayoral elé, aki közvetlen közelről lőtte a játékszert a kapuba.

A második félidőben is jobban játszott már a Leganes, többet volt náluk a labda és többet is támadtak, aminek meg is lett az eredménye a 66. percben, hiszen sikerült szépíteniük. Amrabat látta meg tökéletesen az érkező Brasanacot középen, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. A Real Madrid védekezésre kényszerült, hiszen a Leganes nagyon hajtott az egyenlítésre. A 74. percben Casilla védett egy hatalmasat, egy szabadrúgás után El Zhar lövésébe kapott bele az utolsó pillanatban. A 78. percben Beauvue próbálkozott egy félpályás lövéssel, mert jól látta meg, hogy Kiko Casilla kinn áll a kapujából, és labda csak centikkel a felsőléc felett szállt el. Azonban hiába támadott többet a Leganes, a védők, de legfőképp Kiko Casilla megállította őket. A játékvezető a 92. perc végén azonnal lefújta a meccset, amikor még egyet kapura lőhetett volna a Leganes, amire Gabriel odament reklamálni a bíróhoz, aki azonnal előkapta a piros lapját, így a játékos a következő két meccsen szinte biztosan nem fog pályára lépni.

Real Madrid – Leganes: 2-1 (2-0)
Helyszín: Santago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Iglesias Villanueva
Gólszerzők: Bale (8.), Mayoral (45+1.) ill. Brasanac (66.)
Sárga lap: – ill. Zaldua (73.)
Kiállítás: – ill. Gabriel (90+3.)

Real Madrid: Casilla, Hakimi, Vallejo, Theo Hernandez, Casemiro, Kovacic (Kroos, 62.),, Llorente, Ceballos, Bale, Mayoral, Benzema (Asensio, 62.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Leganes: Cuellar, Bustinza, Siovas, Zaldua, Rico, El Zhar, Ruben Perez, Gabriel, Brasanac (Naranjo, 90.), Amrabat (Eraso, 90.), Guierrero (Beauvue, 68.). Vezetőedző: Asier Garitano

https://www.youtube.com/watch?v=7A19D_WBB9I

Real Sociedad – Athletic Bilbao:

Igen érdekes volt a baszk rangadó a Real Sociedad és az Athletic Bilbao között. A hazaiak már a 15. percben megszerezték a vezetést San Jose öngóljával, amikor egy szöglet után a spanyol játékos a saját kapujába fejelt. A 36. percben már a második góljukat szerezték, ekkor Januzaj passzolt középre, a labdát pedig Oyarzabal lőtte a hálóba. A 42. percben jöhetett volna a harmadik is, de Raul Navas csak a kapufát találta el. Ez nem San Jose mérkőzése volt, hiszen az 54. percben ismét ő lőtt gólt a Real Sociedadnak, amikor egy beadás után a lábáról pattant a labda a kapuba. Három perccel később Diego Llorente ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a Bilbaónak, amit Raul Garcia értékesített is, ezzel szépítve. A hazaiak jobban játszottak, de nagyon elszabadultak az indulatok, és a 86. percben Ruben Pardót azonnali pirossal kiállították egy durva belépő után. Az emberhátrány már nem okozott gondot a Sociedadnak, sikerült kapott gól nélkül lehozniuk az utolsó tíz percet.

Real Sociedad – Athletic Bilbao: 3-1 (2-0)
Gólszerzők: San Jose (15. – öngól, 54. – öngól), Oyarzabal (36.) ill. Raul Garcia (59. – büntetőből)
Sárga lap: Illaramendi (26.), Llorente (59.), Willian Jose (86.) ill. Raul Garcia (13.), de Marcos (24.), Inaki Williams (81.), Susaeta (84.), Muniain (86.)
Kiállítás: Pardo (86.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=8zil9yAHyP4

Espanyol – Las Palmas:

Látszott, hogy már tét nélkül lépett a pályára a Las Palmas, hiszen bátran futballoztak, sokat támadtak, és a 29. percben egy büntetőt is kiharcoltak, miután David Lopez kezezett a tizenhatoson belül. Jonathan Calleri állt a labda mögé, és értékesítette is a tizenegyest. A második félidő is egy nagy vendég helyzettel kezdődött, Imoh Ezekiel egy kipattanó után laposan a kapu közepe felé lőtt, de Pau Lopez bravúrral védett. Ezután feléledt kicsit a katalán csapat is, és az 57. percben Gerard Moreno már a felsőlécet is eltalálta fejesével. A végére át is vették az irányítást, és a 76. percben ki is egyenlítettek. Sergio Garcia fejelte a labdát Gerard Moreno elé, aki most nem hibázott, és a kapu közepébe lőtte a labdát. Több gólt nem szereztek a csapatok.

Espanyol – Las Palmas: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Moreno (76.) ill. Calleri (29. – büntetőből)
Sárga lap: Sanchez (27.), Vila (25.) ill. Calleri (27.), Etebo (35.), Gomez (79.), Castellano (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=svQAGCnfjHw