Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: Dybala szerencsésnek érzi magát CR7 és Messi miatt

Az argentin válogatott nyári, világbajnokságon bemutatkozott szenvedése mellett is feltűnő volt, hogy Paulo Dybala igyekezett pozitív és eltökélt lenni a legnehezebb pillanatokban is. Úgy fest, nincs másként klubja, a Juventus esetében sem.

Persze rögtön tegyük hozzá, hogy a torinói sztárcsapatnak a pocsék argentin nemzeti csapattal szemben csak kellemes értelemben vannak gondjai. Massimo Allegri egyelőre csak nehézkesen tudja megoldani, hogy a támadások során mind a három frontembere a pályán legyen. Ugye egyértelmű, hogy Mario Mandzukic bevetései pozíció eléggé korlátozottak. Így igazából csak Dybala és a nyáron 100 millió euróért vásárolt Cristiano Ronaldo pakolgatásával tud variálni. A közönségkedvenc vezetőedző immár több formációval is próbálkozott, és az is világos, hogy más lehet a célravezető egy Manchester United elleni Bajnokok Ligája meccsen, mint egy SPAL elleni bajnokin.

A szezon elején kissé nehezen, de sikerrel bizonyította be Dybala, hogy bizony joga van arra, hogy ha Allegri szenved is emiatt, és fel kell adnia érte az elveit, de a kezdőcsapatban van a helye. Dybalaval a ma reggeli Corriere della Sera közölt interjút, aki pedig feltűnően magabiztosan, és felhőtlenül érzékeli a Juventus kellemes gondjait a játékoskeret minőségi összetételét illetően:

„Az edzőnk nem mondta el, hogy ki fog játszani a Napoli ellen, de ez nem is könnyű neki, mert mindannyian szerepet akarunk. Majd látni fogja az edzéseket követően, hogy miként döntsön. Hogy jobb lenne-e 3-5-2-ben játszani? Ez függ attól is, hogy melyik csapat ellen meccselünk. Én jól érzem magam, hiszen az önbizalom és a folytonosság elengedhetetlen. Számomra a legmeglepőbb, hogy Ronaldoban milyen erős a vágy a győzelemre. Közte és Messi között nincs különbség, igazi egyéniségek. Szerencsés vagyok, hogy jelenleg egyedüliként a világon, játszhatok velük és tanulhatok tőlük.”

– büszkélkedett a novemberben már 25 éves támadó.