Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi mesterhármasával növelte előnyét a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság 28. fordulóját a Betis – Barcelona találkozó zárta. A sevillai csapat bátran játszott, de ez nem volt elég a katalánok, és főleg Messi ellen, aki három góllal vette ki a részét a győzelemből. 

Forrás: laliga.es

Bátran kezdett a Betis a Barcelona ellen, és a nagyobb helyzetek is az ő nevükhöz fűződik. A 13. percben Jesé került ziccerbe, ám a tökéletesen felé érkező labdát nem találta el, így az Ter Stegen kezében kötött ki. A 18. percben azonban Messi készülődhetett szabadrúgáshoz, és gyönyörűen a bal felsőbe csavarta a labdát, ezzel megszerezve a Barcelonának a vezetést. A 25. percben ismét nagyon jó helyről jöhetett Messi szabadrúgással, de ezt most megfogta Pau Lopez. A 26. percben azonban a Betis közel járt az egyenlítéshez, amikor Tello lövésébe Arthur ért bele az utolsó pillanatban. A 47. percben azonban Messi ismét gólt szerzett, ezzel növelve a Barcelona előnyét, még a szünet előtt.

A Barcelona a második félidőt is jó játékkal folytatta, és több támadást is tudtak vezetni. Luis Suarez a 61. percben két hatalmas helyzetet is kihagyott, ám két perccel később gyönyörű gólt szerzett, miután egy gyönyörű csellel elfektette korábbi csapattársát, Marc Bartrát. A Barcelona végig fölényben játszott, ám a 82. percben, a csereként beálló Loren révén szépíteni tudott a Betis. A 86. percben azonban a Barcelona ismét betalált, és Messi fantasztikus mozdulata után, miután a tizenhatos széléről ellőve emelte át a kapus felett a labdát, már a negyedik góljuknál jártak. A hátralévő időben még Suarezt kellett levinni sérülés miatt a pályáról, és Messi akár a negyedik gólját is megszerezhette volna, de lövése csak a kapufát találta el.

Betis – Barcelona: 1-4 (0-2)
Helyszín: Benito Villamarín (Sevilla) Vezette: De Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Loren (82.) ill. Messi (18. 45+3. 86.), Suarez (63.)
Sárga lap: Guardado (16.) ill. Lenglet (52.), Semedo (67.)
Kiállítás: – ill. –

Betis: Pau Lopez, Sidnei, Bartra, Mandi, Carvalho (Loren, 75.), Joaquin (Emerson, 67.), Guardado, Tello, Canales, Lo Celso (Lainez, 68.), Jesé. Vezetőedző: Quique Setien

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto, Busquets, Vidal, Arthur (Semedo, 65.), Rakitic (Alena, 88.), Messi, Suarez (Coutinho, 89.). Vezetőedző: Ernesto Valverde