Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: ki megy és ki marad a szezon végén?

Közeleg a szezon vége és Zinedine Zidane-nak már volt alkalma kipróbálni a játékosait, felmérni, hogy ki mire képes. Szokás szerint a tényleges döntéseket majd csak az edzőtábor után hozza majd meg, de addig is érdemes átfutni, hogy milyen játékosmozgásra számíthatunk majd.

Kép: Goal

Az elmúlt évek gyakorlatához képest idén várható költekezés a Real Madridnál. Hazard érkezése szinte biztosnak tűnik, rajta kívül pedig olyanok is képben vannak még, mint Kante, Sancho, vagy Paul Pogba. Ez azt is jelentené, hogy a keret jelenlegi tagjai közül többen is létszámfelettivé válhatnának. Lássuk, kiknek kell izgulniuk!

A kapuban óriási a verseny Keylor Navas és Courtois között – Zidane pedig úgy tűnik inkább a Costa Rica-it favorizálja. A belga hálóőr viszont túl nagy név és túl drága ahhoz, hogy a padot koptassa, így vélhetően csak az egyikük marad majd hosszú távon. Ez az egyik legizgalmasabb kérdés a Real kapcsán.

A védelemben nem állnak rosszul, megvannak a stabil kezdők és a fiatal tehetségek is, akik kiegészíthetik őket. Jesus Vallejo sokat volt sérült, így keveset játszott – neki mindenképpen bizonyítania kell majd a rátermettségét, ha továbbra is a Real kötelékében képzeli el a folytatást. Odriozola bizakodó lehet, Zidane ugyanis bátran nyúlt hozzá Carvajal hiányában és nem is játszott rosszul. Reguilon esete viszont már nem ilyen egyértelmű, hiszen habár megbízható teljesítményt nyújt, hamarosan meg kell majd küzdenie a helyéért a kölcsönből visszatér Achraf Hakimivel, aki szintén pazar szezont fut. Kettejük közül valaki kölcsönbe kerülhet majd.

A középpályán történhetnek változások. Igazából Modric és Kross esetében is az a helyzet, hogy ha szeretnének értük sok pénzt kapni, akkor célszerű volna még most megválni tőlük – illetve egyiküktől, mindkettejüket egyszerre vélhetően nem engednék el. Kovacic is visszatér majd a csapathoz a londoni kölcsön után és nem tudni, hogy mik a tervei vele a francia trénernek, ahogy a fiatalok kapcsán is sok a kérdőjel. Marcos Llorente a szezon egy korábbi szakaszában már kezdte kiszorítani a kezdőből Casemirót, amikor megsérült; Ceballos hullámzó formát mutat; valamint Fede Valverde is tapasztalatlan még. Rengeteg a játékos és kevés a hely – és akkor még meg sem említettük a vélhetően marad Iscót, aki Zidane egyik nagy kedvence.

Elöl Vinicius és Benzema helye biztosnak tűnik. Még Asensióé is, habár ő iszonyat gyenge éven van túl: a benne rejlő potenciál és a spanyolok támogatása viszont elég hátszelet jelenthet ahhoz, hogy folytathassa a csapattal. Brahim Diaz esete már nem ilyen egyszerű: a Getafe ellen jól mozgott, ügyes játékos, de játékpercekre van szüksége. Ennek érdekében szeretnék a madridiak kölcsönadni őt, Brahim viszont szíve szerint maradna. Mariano Diaz szintén kapaszkodik, de eddig nem tudott bizonyítani. Rengeteget volt sérült és a két korábbi edző irányítása alatt nem tudott (ő sem) kibontakozni. Jelentős esély van a távozására, ahogy Gareth Bale esetében ez hatványozottan igaz. Az egyetlen igazi talány csak Lucas Vazquez szerepe, akit sokat szeretnek a csapaton belül, Zidane is megbecsüli őt, a szurkolók is, viszont a pályán egyáltalán nem tűnik nélkülözhetetlennek. A zongoracipelő szerep persze fontos, de idén meggyőződhettünk arról, hogy ennél több nem várható el tőle. Kérdés, hogy a fiatalok rosszabbak-e nála. Ha nem, akkor talán érdemes lenne elengedni őt.