Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Barcelona tud a legtöbbet fizetni a játékosainak

A spanyol első osztályban a Barcelona rendelkezik a legnagyobb kerettel, ha a játékosai és a stáb fizetéséről van szól, de a Real Madrid sincs sokkal lemaradva tőlük. 

Forrás: AS

A Barcelonának van a legtöbb kerete a fizetésekre a spanyol élvonalban: a tavalyi 632,9 millió eurót 38,52 millió euróval tudták növelni, így 2019-re 671,42 milliójuk volt a fizetésekre. A Real Madrid továbbra is a második helyen áll nem sokkal lemaradva 641 millió euróval (+ 74,55 millió euró), az Atlético Madrid pedig a harmadik 384,5 millió eurós felső korláttal.

A La Ligában most minden csapat megnövelhette a fizetési keretét. A legkevesebbet a Granada (35,46 millió euró), a Real Valladolid (32,03 millió) és Mallorca (29,96 millió euró) tud fizetni a játékosainak.

A fizetési plafon a maximum, amit a csapatok költhetnek a játékosaik és a stáb béreire, az akadémiákon is. A kiszámítása a klub jövedelme és strukturális költségei közötti különbség alapján történik. Ezt az összeget minden évben a La Liga bizottsága elé kell vinni, hogy jóváhagyják, vagy épp kiigazítsak a pénzügyi stabilitás érdekében.