Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi benyújtotta maradásának feltételeit – sajtóhír

A Barcelona elnökválasztásán diadalmaskodó Joan Laporta állítólag jól halad Lionel Messi meggyőzésével, de a legfrissebb beszámolók szerint az argentin klasszis benyújtotta a vezetőség felé maradásának feltételeit…

Egybehangzó katalán lapértesülések szerint Lionel Messi nyitott lenne arra, hogy meghosszabbítsa a Barcelona csapatával lejáró szerződését, amennyiben a klub hajlandó teljesíteni néhány feltételét.

A beszámolók szerint Messi mindenek előtt azt követeli, hogy az egyesület legyen aktív a nyári átigazolási időszak alatt, és legalább egy nagy sztárt szerződtessenek. Ennek érdekében a katalánok már a Manchester City-től biztosan távozó Sergio Agüero és Erling Haaland leigazolása érdekében lépéseket is tettek korábban. Emellett az argentin klasszis azt szeretné, ha a jövőben az első csapatot első sorban a klub akadémiájának játékosai alkotnák, ahogyan például a közelmúltban már Ansu Fati, Ilaix Moriba vagy Pedri berobbant az első csapatba.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni korábbi szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, nem titkoltan több csapat is szívesen látná őt