Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Alisson fejesgóljával nyert a Liverpool! – videóval

A Manchester United legyőzése után ezúttal a már biztos kieső West Bromhoz látogatott a Liverpool. Sam Allardyce csapata egyszer már pontokat rabolt a címvédőtől, és ez most is majdnem összejött, de Alisson a ráadásban megmentette a “Vörösöket”. 

A szezon korábbi szakaszában egyszer már sikerült megtréfálnia a West Bromnak a Liverpoolt, és most is úgy kezdődött a mérkőzés, hogy borsot törhetnek a címvédő orra alá. A 15. percben ugyanis egy védelmi hibát kihasználva Robson-Kanu juttatta előnybe a hazaiakat, 1-0! A 25. minutumban majdnem összejött az egyenlítés a Poolnak, de Sadion Mané 10 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. A 33. percben viszont már gólt szereztek a „Vörösök”, miután Salah kapásból gyönyörűen eltekerte a hosszúsarokba a labdát, 1-1! Ezután szinte rögtön majdnem meg is lőtte a másodikat Jürgen Klopp csapata, de Firmino lövése a kapufán csattant.

A második játékrészben is a Liverpool irányította a játékot, de most nem volt meg az az átütőerő az akciókban, mint az első félidő második felében. Hiába próbálkoztak rengetegszer, egy lesgólig és számtalan pontatlan lövésig jutottak.  A West Brom előtt is adódott több lehetőség, elsősorban a Pool középhátvédeinek bizonytalansága miatt, de ők is csupán érvénytelen találatot könyvelhettek el. A 83. percben Alexander-Arnold került ziccerbe, de a hátvéd, nem tudta értékesíteni a helyzetét, csúnyán a kapu fölé lőtt. Nem sokkal később Johnstone bravúrjára volt szükség Thiago lövésével szemben. A rendes játékidő utolsó pillanataiban Wijnaldum lőhetett 15 méterről, de kevéssel eltévesztette a célt. A ráadás utolsó pillanatában még szöglethez jutott a Liverpool, amire Alisson is előre ment és nem is hiába. A labda ugyanis tökéletesen érkezett a brazil kapus fejére, ő pedig nem hibázott, 1-2! A Liverpool így megnyerte a mérkőzést és 1 pontra felzárkózott a 4. helyezett Chelsea mögé.

West Brom – Liverpool 1-2 (1-1)
Helyszín:
The Hawthorns Vezette: Mike Dean
Gólszerzők: Robson-Kanu (15.) ill. Salah (33.), Alisson (90+5.)
Sárga lapok: ill.
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Newcastle 3-4 Manchester City

Szombat:
Burnley 0-4 Leeds
Southampton 3-1 Fulham
Brighton 1-1 West Ham United

Vasárnap:
Crystal Palace 3-2 Aston Villa
Tottenham 2-0 Wolves
West Brom 1–2 Liverpool
20:00 Everton – Sheffield United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: