Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg távozott a Monaco nigériai szélsője – HIVATALOS

A hétfő délutáni órákban mindkét érintett klub megerősítette, hogy az AS Monaco mellőzött nigériai légiósa Görögországban folytatja pályafutását…

Az elmúlt két év fél-fél szezonnyi kölcsönjátékait követően az AS Monaco együttese végleg értékesítette Henry Onyekuru játékjogát, akit a hercegségbeli együttes a beszámolók szerint 4.5 millió euróért cserébe adott el a görög Olympiakosz csapatának.

A 24 éves nigériai válogatott szélső 2019 óta állt a Monaco alkalmazásában, de nem sok lehetőséget kapott a piros-fehér egyletnél, mindössze nyolc tétmérkőzésen viselte a csapat szerelését. Az előző két idényben mindkétszer fél-fél idényre a török élvonalbeli Galatasaray gárdájában szerepelt kölcsönben, melynél annak idején azelőtt már előző klubja, az Everton égisze alatt is szerepelt. Onyekuru a múlt tavasszal eltöltött kölcsön alatt 15 mérkőzésen öt gólt és négy előkészítést regisztrált az isztambuli csapatnál, melyben például a 2018-2019-es idény alatt 14 bajnoki találatot szorgoskodott össze.

Az első sorban balszélsőként bevethető labdarúgó 2017-es debütálása óta 12 mérkőzésen lépett pályára hazája válogatottjában, s ezen találkozók során kétszer volt eredményes a nemzeti színekben.