Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atalanta csaphat le a kapós középpályásra – sajtóhír

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók szerint több másik csapat érdeklődése ellenére az Atalanta szerezheti meg a Cagliari nagy munkabírású középpályását…

(Photo by Enrico Locci/Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint az Atalanta együttese lehet a befutó Nahitan Nández megszerzésére, ugyanis a bergamóiak az uruguayi középpályás kölcsönvételéért cserébe felajánlották Sam Lammers szolgálatait is a Cagliarinak. Megszerzése iránt a közelmúlt több angol élvonalbeli csapat, valamint az olasz bajnoki címvédő Inter is érdeklődött, azonban senkivel nem tudtak eddig megegyezni.

A 25 éves Nández 2019 nyarán ötéves megállapodást kötött a szardíniai egyesülettel, melyben két év alatt 72 tétmérkőzésen játszott és négyszer volt eredményes. Két évvel ezelőtt a szárdok úgy vették meg 20 millió euróért őt a Boca Juniorstól, hogy következő eladási árának tíz százaléka az argentin klubot illeti meg. Nández annak idején mindössze 2.75 millió euróért cserébe hagyta el a Penarolt, és igazolt a Bocához, amely színeiben két szezon alatt 57 tétmérkőzésen szerepelt és csupa szív, hajtós játéka miatt hamar a közönség kedvenccé vált a Buenos airesi óriásklub színeiben. Az uruguayi válogatott középpályás rátermettségét az utóbbi két évben a Serie A-ban is bizonyítani tudta.

A cserébe felajánlott egy évvel fiatalabb holland támadóért a bergamóiak 9+2 millió eurót fizettek a PSV Eindhoven részére. Lammers az elmúlt szezon során kiegészítő ember volt, 15 bajnokin két gólt szerzett, a Nerazzurri kezdő csatárai mögött nem sok lehetőséghez jutott, így bizonyára neki is jól jönne, ha egy kisebb csapatban állandó lehetőséghez jutna, a Casteddu pedig éppen csatárposztra keres valakit.