Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a Benficából erősítene Xavi – sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint a katalánok korábbi világklasszis középpályása szívesen visszacsábítaná a Benficától a csapatába Alejandro Grimaldót.

(Photo by João Rico/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Xavier Hernández minél hamarabb visszahozná az együtteshez a 26 éves balhátvédet.

A 41 éves szakember mindenképpen akar egy alternatívát Jordi Alba helyére, aki már 32 esztendős és nem bír végighúzni egyedül egy teljes szezont. A legfőbb kiszemelt pedig a La Masiát is megjárt Grimaldo lehet, aki korábban kijelentette, hogy bármikor visszatérne szeretett csapatához.

A spanyol baloldali védő 2016-ban igazolt a portugál alakulathoz a Gránátvörös-kékektől 2,1 millió euróért, azóta minden versenysorozatot figyelembe véve 223 mérkőzésen kapott lehetőséget a Benfica színeiben, amelyeken 16 gólt és 45 gólpasszt jegyzett.

Grimaldo jelenlegi piaci értékét 22 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com, szerződése pedig 2023-ig szól a Benficával, így jövő nyáron nyomottabb áron is meglehet őt szerezni.