Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai: “Nehéz lenne letaszítani a trónról a Bayernt…”

Péntek este az RB Leipzig és a Bayern München összecsapásával folytatódik a német bajnokság (Bundesliga) 2022-2023-as idénye…

(Photo by Nico Paetzel/DeFodi Images via Getty Images)

A korábban a Hertha BSC csapatát és a magyar válogatottat is irányító Dárdai Pál a Sportal kérésére árulta el, hogy miként látja a Bundesliga esélyeit. A magyar szakember úgy véli, hogy a péntek esti mérkőzésen a lipcseiek elkaphatják a Bayernt, de a bajnoki cím megnyerésére a bajorok a favoritok:

“Nehéz lenne letaszítani a trónról a Bayernt. A tetemes hátrányban lévő Dortmund nem erősített jelentősen, a második helyen álló Freiburgtól kár lenne csodát várni, de a Marco Rose alatt meginduló Leipzighez sem érkezett két-három minőségi játékos a télen…”

“Ezzel együtt, ha a Lipcse megnyeri a pénteki bajnokit, és lendületbe jön, megszoríthatja a münchenieket. A hazai siker ellen szól, hogy Gulácsi Péter sérülése súlyos veszteség, a bravúrjai, és a magas presszingnél betöltött „söprögető” szerepe egyaránt hiányozhat hosszú távon, az első számú gólfelelősnek számító Christopher Nkunku sem játszhat, és egyelőre Timo Werner sem emlékeztet korábbi önmagára. Ami a Leipzig mellett szól, hogy a Marco Rose által kedvelt letámadást úgy nyomhatja, ahogy a csövön kifér. Most nem szerda-szombat ritmusból esnek be a játékosok, jobban bírják a savasodást, márpedig a magasan feltolt védelem ellen még a Bayernnek is pokolian nehéz játszania. Egy hazai gól aligha lesz elég, de 2–1-re vagy 3–2-re nyerhet a Lipcse. Ha begyűjti a három pontot, szoros lehet a versenyfutás, de ha az eszemre hallgatok, akkor Julian Nagelsmann együttese lesz a bajnok” – jegyezte meg a korábbi kapitány.

Dárdai a beszélgetés során a többi magyar játékost is foglalkoztató csapat, a Freiburg és az Union Berlin helyzetéről is beszélt, valamint korábbi klubja, a Hertha körülményeit is körbejárta.

“A téli világbajnokságon látszott, hogy a futballisták lendületből érkeztek a tornára, sokkal magasabb volt a színvonal, mint a nyári tornákon, amikor a fárasztó idény után érkeztek a játékosok, néhány hetes felkészülés után. A korábbi vb-ken a csoportmeccsek első köre sok nézhetetlen találkozót hozott, most az elejétől a végéig magas volt a színvonal. Ez viszont valamikor vissza fog ütni, sérülés vagy formahanyatlás szintjén. Nem tudom elképzelni, hogy szeptembertől májusig egyformán magas szinten teljesítsenek a játékosok, az emberek nem robotok” – tette hozzá Dárdai.