Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: a Manchester City ellen már visszatérhet Courtois és Militao is

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint hamarosan visszatérhet a pályára két súlyosan sérült játékosa is.

 (Photo by Maria Jimenez – Real Madrid/Real Madrid via Getty Images)

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint Thibaut Courtois és Éder Militao várhatóan a válogatott szünet után már visszatérhet a csapatba.

A 31 éves Courtois nem sokkal a szezon kezdete előtt szenvedett elülső keresztszalag-sérülést (ACL) egy edzésen, ami arra késztette a madridiakat, hogy a Chelseatől megszerezték kölcsönbe Kepa Arrizabalagát hozzák be fedezetként.

A 26 éves Militao bal térdében a szezonnyitó mérkőzésen szakadt el a keresztszalag (ACL), és azóta nem játszott. Korábban már az is felmerült, hogy egyikük sem térhe vissza ebben a szezonban.

“A héten elkezdtek együtt edzeni a csapattal, és a szünetet kihasználva barátságos meccseket fogunk játszani az ifjúsági csapattal”

– mondta Ancelotti pénteken.

“Úgy gondolom, hogy a 31-i, Athletic Bilbao elleni mérkőzésre készen állnak majd, de nem fogunk semmilyen kockázatot vállalni. Azonban mindketten nagyon jól teljesítenek.”

Ez azt jelenti, hogy Courtois és Militao valószínűleg a Manchester City ellen is rendelkezésére áll majd a Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, amelynek hazai mérkőzésére április 9-10-én, míg az idegenbeli visszavágóra egy héttel később kerül sor.

A párharc a tavalyi elődöntő visszavágója, amelyet a City 5-1-re nyert összesítésben, miután a manchesteri 4-0-s győzelmet egy madridi 1-1-es döntetlen követte.

“Csak hát egy Bajnokok Ligája-negyeddöntő mindig bonyolult!”

– mondta Ancelotti arra, hogy újra szembe kell nézniük a Ciytvel.

“Az a cél, hogy megnyerjük a BL-t, ehhez pedig a legjobbakat kell legyőzni. A City jelenleg Európa legjobbjai közé tartozik, így természetesen nehéz lesz, de ha bajnok akarsz lenni, akkor ki kell iktatnod a Cityt.”