Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: második meccsét is elvesztette a magyar válogatott

A magyar U17-es válogatott szerdától Angliában szerepel a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében…

A Franciaország U17 elleni 2-1-es vereség után a magyar U17-es válogatott 5-0-ra kikapott a házigazda Anglia U17 válogatottjától az Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében.

A favorit angolok már az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, a 27. percben pedig megduplázták az előnyüket. A szünetig több gól ugyan nem született, de a magyar kaput őrző Papp Lőrincnek akadt dolga bőven. A félidő derekán Kancsij Artúr még próbált szépíteni, de lövése után a labda a kapu mellett hagyta el a pályát. A szünet után is a hazaiak nyomtak, és két gólt is szereztek szöglet után, majd bár a magyarok előtt is adtak lehetőségek, a hajrában Pál Barna öngólja alakította ki az 5-0-s végeredményt. A meccs végére a magyar válogatott kiütéses mértékű vereséget szenvedett, amelynek ezzel elszálltak a továbbjutási esélyei.

“Az angol csapat sokkal hatékonyabban futballozott, mint a francia. Egy ilyen mérkőzés után nincs más feladatunk, mint gratulálni az ellenfélnek, természetesen megérdemelten nyertek. Az utolsó mérkőzésen, melyet az északírek ellen játszunk az a célunk, hogy bebizonyítsuk itt a helyünk az elitkörben” – nyilatkozta Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Anglia U17 – Magyarország U17 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Dipepa (9.), Rigg (27.), Nwaneri (56.), McFarlane (67.), Pál B. (82. – öngól), ill.

Magyarország U17: Papp Lőrinc – Csorba Dominik (Lakatos Noel, 46.), Pál Barna, Szekér Botond – Bolgár Botond (Csorba Noel, 83.), Madarász Ádám (Hős Zsombor,46.), Somogyi Ádám, Vitályos Viktor – Szép Márton, Kancsij Artúr (Kovács Patrik, 59.), Kugyela Zalán (Mondovics Kevin, 59.)

A magyar csapat az utolsó fordulóban Észak-Írország U17 csapata ellen léphet pályára jövő kedden.

A selejtezőcsoport aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore