Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi még nem mondott le a bajnoki címről

Noha a második helyen tetemes a lemaradása, a Barcelona vezetőedzője még bízik benne, hogy csapata harcban lehet a spanyol bajnoki címért…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Barcelona kispadjáról az idény végén távozó Xavi Hernández még bízik benne, hogy csapata megnyerheti a spanyol bajnokságot, noha nyolc ponttal van lemaradva az éllovas Real Madrid mögött:

“A Las Palmas igen kemény ellenfél, nehéz dolgunk lesz, ha kontrollálni akarjuk a játékot. Jó formában vagyunk, folytatni akarjuk a győzelmi sorozatunkat, ráadásul ez nagyon fontos mérkőzés lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából. Akarjuk és hisszük, hogy nyomást tudunk gyakorolni a Real Madridra, és harcban lehetünk a bajnoki címért!”

Mióta Xavi január végén bejelentette az idény végi távozását, a csapat azóta veretlen: hat meccset megnyert, és csak kétszer játszott döntetlent. Miközben a katalán sajtó szerint a klub még abban reménykedik, hogy sikerülhet meggyőzni az edzőt a további folytatásról.

A 44 éves tréner 2021 novembere óta 132 mérkőzésen ült a Blaugrana kispadján, amely irányítása alatt 82 meccset nyert meg 24 döntetlen és 26 vereség mellett.