Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ETO: Közlemény a klub jövőjével kapcsolatban

A főtámogató Quaestor csoport egyik tagjának csődje miatt veszélybe került a győri labdarúgás jövője, Tarsoly Csaba hiába tett sokat a kisalföldi klubért, visszaadta díszpolgári címét.

Elszállhat a Győr, ha kivonul a Quaestor. - fotó: kisalfold.hu

Elszállhat a Győr, ha kivonul a Quaestor. – fotó: kisalfold.hu

Ugyan részletesen nem foglalkoztunk a Győri ETO egyik főtámogatójának csődjével, de figyelemmel kísértük a fejleményeket. A hét elején jött a hír, miszerint a Quaestor cégcsoport egyik tagja bejelentette, hogy öncsőd miatt kiszáll a pénzügyi piacról. Ennek következtében Tarsoly Csaba lemondott díszpolgári címéről Győrben, valamint veszélybe került a győri labdarúgás. A klub pénteken közleményben tudatta, a hétvégén minden csapata pályára lép, de ennél bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.

„A Győri ETO FC ezúton tájékoztatja szurkolóit, szimpatizánsait, hogy a klub labdarúgó csapatai – az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes – pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így a klub többek között megrendezi a március 16-i, hétfői Győri ETO FC – Lombard Pápa OTP Bank Liga mérkőzést is. A héten a szakmai munka a megfelelő módon folyt, Miriuta László és az első csapat minden nap a tervezett edzéseket megtartotta, akárcsak az utánpótlás együttesek edzői is. Fontosnak tartjuk, hogy a kialakult helyzet áttekintését követően már a lehetséges megoldásokat előkészítve tegyünk bejelentéseket akkor, amikor azok vállalhatóak és hitelesek. Köszönjük sokaknak azt az aggódó érdeklődést, ami a 111 éves klubunk jövőjével kapcsolatban eljutott hozzánk, és köszönjük a türelmet és a megértést is, hogy elfogadták: a jelenlegi körülmények között az elmúlt napokban nem tudtunk a nyilvánosság elé állni – és most sem tudunk még ennél több információval szolgálni. Arra kérünk mindenkit, akinek valaha fontos volt az ETO, a hétfői mérkőzésen jelenlétével támogassa klubunkat, hogy idővel újra olyan sportélményeket élhessünk át együtt, mint amiket közösen már átéltünk.”

Előzményekquaestor_logo

A Nemzeti Bankban járt hétfőn Tarsoly Csaba, a Quaestor Csoport elnök-vezérigazgatója, hogy jelezze, a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. Kedden az MNB felfüggesztette a Quaestor értékpapír Zrt. Tevékenységi engedélyét, valamint felügyeleti biztost rendelt ki. A jegybank a társasággal kapcsolatban indított vizsgálata során szabálytalanságokat észlelt, ezt követte a felügyeleti biztos kirendelése. Az MTI arról számolt be, hogy a Quaestor cégcsoport székházában szerda délután házkutatást tartottak. A cégcsoport 2001-ben vásárolta meg a győri stadiont, és a hozzátartozó több hektáros területet, illetve a csőd szélén álló klubot, a korábban a Rába Rt. Tulajdonában lévő csapatot, és létesítményt 2010-re az ország egyik meghatározó együttesévé és legmodernebb stadionjává tette, minek következtében harminc év után nyert ismét bajnoki címet az akkor Pintér Attila vezette labdarúgócsapat. És mivel a cégcsoport áll a labdarúgócsapatot működtető Győri ETO Kft. mögött, kérdéses, mi lesz a klub jövője. Az önkormányzat mindenesetre figyelemmel kíséri a fejleményeket. „Tájékozódunk a klubnál kialakult helyzetről, figyelemmel kísérjük az eseményeket, mert rengeteg gyermek sportol a Győri ETO FC-nél, akiknek a jövője fontos a város számára. Ennél bővebb felvilágosítással jelenleg nem szolgálhatunk.” – fogalmazott Domanyik Eszter, a város önkormányzatának kommunikációs vezetője. Addig is szorítja az idő a tulajdonosi kört, mert a mai napig, tehát március 13-ig kellett benyújtani a jövő évi élvonalbeli licence-kérelmet az MLSZ-hez. Igaz, végleges döntés csak májusban lesz.

Elmarad az edzőmeccs

A kialakult helyzet ráadásul a közeljövőre nézve mindenképpen negatívan hatott, mert – a Nemzeti Sport értesülései szerint éppen a cégcsoport egyik tagjának csődje miatt – a Dinamo Bukarest ellen március 28-ra tervezett felkészülési mérkőzést lemondta az ETO. A románok így a Debrecen ellen lépnek pályára.

Gavalovits Sándor