Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A csapatok a rajt előtt: Internazionale – körkép

Szombaton rajtol az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ismertebb nevén a Serie A 2015/2016-os szezonja. Ennek apropóján górcső alá vesszük a liga pár meghatározó klubját, körülnézünk a házuk táján, feldolgozzuk a nyári változásokat, történéseket. Foglalkozunk az érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Íme, a csúcsra visszatérni kívánó Internazionale! 

Kép forrása: sports.ndtv.com  Jovetic lehet az új sikerek letéteményese Mancini csapatában

Kép forrása: sports.ndtv.com
Jovetic lehet az új sikerek letéteményese Mancini csapatában

Az érkezők névsora: Milánóban mindig nagy a jövés-menés, és ez most sem volt másképp. Az AS Monaco 22 éves, nagy tehetségnek tartott védőjére, Geoffrey Kondogbiára 30 millió euró ellenében csaptak le a kék-feketék, és ez volt az idei nyár legdrágább transzfere Roberto Manciniék számára. De nem sajnálták a pénzt az eleddig ismeretlen kolumbiaira, Jeison Murillóra sem, akit Granadából igazoltak 8 millióért, és sokat várnak tőle, csakúgy, mint a visszatérő Davide Santontól, akit a Newcastle United engedett el 4 millió euró ellenében. Ám a legnagyobb neveket érdekes módon olcsóbban szerezték, amiben közrejátszik, hogy csak kölcsönbe érkeztek Milánóba: João Miranda az Atlético Madridtól érkezett, míg Stevan Jovetic a Manchester Cityt hagyta ott több játéklehetőség reményében. Mindkettejükre 3-3 millió eurót költöttek, míg a Barcelona mellőzött jobbhátvédjére, Martín Montoyára csak 1 milliót kellett áldozni.

A távozók névsora: Nem voltak szívbajosak az Inter vezetői, amikor bevételt kellett szerezniük, áruba bocsájtották a húzóneveket szinte azonnal. A napokban került pont a horvát támadó, Mateo Kovacic ügyére, aki a spanyol Real Madridhoz távozott, 35 millió euróért. De tovább gyengült a támadószekció a svájci Xherdan Shaqiri távozásával is, igaz ő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a Stoke City klubrekordot jelentő 17 milliót fizetett érte. De a mellőzött Ricardo Álvarez eladásával sem jártak rosszul, ő is Angliát választotta, és a Sunderlandbe igazolt 10 millió euró ellenében. A távozók névsorát erősíti még Joel Obi, Zdravko Kuzmanovic, Lukas Podolski, Jonathan, valamint a szupertehetségnek tartott 19 éves román csatár, Gheorghe Puscas is, igaz, ő csak kölcsönbe ment a Barihoz egy évre.

Bevétel játékoseladások után: 80 millió euró.
Kiadások játékosvásárlások után: 64 millió euró.

Felkészülés: Sűrű nyara volt az Inter játékosainak, igaz, nem kellett a nemzetközi kupaszereplés miatt megrövidíteniük a szabadságukat, mert a tavalyi gyenge szereplés erre nem adott lehetőséget. Tíz felkészülési mérkőzést játszottak Mancini fiai, de a sikerélmények igencsak elmaradtak. Bár két győzelemmel nyitottak, még akadozott a gépezet, ami ezután világossá is vált mindenki előtt: a következő hét mérkőzéséből hatot elveszített a gárda, és ezért a bajnokság során fővesztés is járhat. A gyenge lábakon álló védelem mellett a csatársor sem brillírozik egyelőre, így a Serie A rajtja előtt nehéz is becélozni az Internazionale helyét az olasz csapatok között.

Az Internazionale felkészülési mérkőzései:
Stuttgerter Kickers – Inter 3-4
Carpi – Inter 2-4
Bayern München – Inter 1-0
AC Milan – Inter 1-0
Inter – Real Madrid 0-3
Galatasaray – Inter 1-0
Inter – Athletic Bilbao 2-0
Inter – AC Milan 1-2 (45 perces mérkőzés)
Inter – Sassuolo 0-1 (45 perces mérkőzés)
Inter- AEK Athén 0-0

Mérleg: 10 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 11-14-es gólarány.

Demmel László