Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Schweinsteiger és Podolski vonuljon vissza!”

Aligha van egyedül véleményével Lothar Matthaus, aki szerint most már illő lenne visszavonulnia a válogatottságtól a Nationalelf két korábbi vezéregyéniségének, azaz Bastian Schweinsteigernek és Lukas Podolskinak.

poldischweini001 www.spoxcom

„Schweini” és „Poldi” egyaránt 2004-ben debütáltak a német válogatottban, és ma már világbajnoknak mondhatják magukat, illetve van már VB-bronzuk, illetve EB-ezüstjük és bronzuk is. Továbbá a két korábbi Bayern-kedvenc egyaránt már 30 fölött jár korban, illetve jócskán 100 felett válogatottságban is.

A magyar nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya szerint a két veteránnak most már ideje lenne átadnia a helyét a következő generációnak, amely már a kezdőből így is kiszorította őket:

„Podolski és Schweinsteiger már többet ül a padon, mint korábban. Podolski tudja, hogy már több jó játékos is van az ő posztján. Schweinsteigert sújtják a sérülések és már hiányzik belőle az a bizonyos könnyedség. Mindketten meg kell, hogy tegyék saját maguknak azt a szívességet, hogy visszavonulnak a válogatott kötelezettsége alól. A visszavonulásukkal csak klubjaikon, azaz a Galatasarayon és a Manchester Uniteden segítenének a leginkább.” – bölcselkedett, a nem éppen finomkodó nyilatkozatairól is híres Matthaus.

Csak az érdekesség kedvéért Podolski 129, míg Schweintsteiger 120 válogatottságnál jár, míg a rekorder hogy-hogy nem a jó öreg Lothar, 150 fellépéssel. Talán így már egy kicsit érhetőbb is a tanácsadás a visszavonulást illetően.

Balogh József