Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyenge meccsen döntetlent játszott a Fradi

A Ferencváros két hete már csak a bajnokság koncentrál, hisz idén is csak egy júliusi kaland volt a nemzetközi kupaszereplése. Három forduló három győzelem, ez volt a forduló előtti mérlege, míg a hazai zöld – fehéreknek 2 pontja volt, két döntetlennel, s a múlt héten az Újpest ellen elszenvedett vereséggel.

paks-ferencvaros.nso(nso.hu)

A hazaiak tartalékosan álltak ki, miután Szabó János sérülés, Bartha László és Laczkó Zsolt (ugyan ő még be sem mutatkozhatott a Paksban) eltiltás végett nem léphetett pályára. Szakály Dénes és Balázs Zsolt szintén nem került a kispadra, őket a héten a tartalékcsapathoz száműzték, ugyanis a nyáron értékesíteni szeretnék őket. Mit is vizionáltunk mikor Laczkót leigazolták? Igen, hogy az ő szerződtetése pár eddigi meghatározó ember távozásához vezethet. A kispadon csupa ifjonc ült, Szalai, Zachán és Fejős nulla NB I-es meccsel rendelkezett, Jelena az eddig három élvonalbeli találkozójával abszolút csúcstartónak számított. A Fradi a múlt héten a Diósgyőrt lemosó kezdő tizenegyével állt ki.

A Paksból Kemenes, Kulcsár, Haraszti s a kispadon ülő Kovács Gábor is szerepelt korábban a Fradiban (sőt Kemenes, Kulcsár, Kovács, s az eltiltott Bartha és Laczkó mind Fradi nevelés), míg a vendég zöldektől talán a jelenlegi legnagyobb csillag, a gólgyár Böde Dániel játszott a Paksnál. Helyzetecskék mindkét kapu előtt adódtak a félidő elején, de a legnagyobb védést Dibusz mutatta be a huszadik percben, miután Haraszti passzát Báló gyönyörű mozdulattal lőtte kapura. A Ferencváros viszont nem érezte a játékot, nem játszott úgy, ahogy múlt héten a Diósgyőr ellen. A 43.percre az is kiderült, hogy tavaly a Fradinál fél évet lehúzó Haraszti Zsolt, nem kötött életre szóló barátságot Ramirezzel, miután dulakodásba kezdtek, s egy kicsit elkapta az ecuadori nyakát is. Jutalmuk mindkettőjüknek egy-egy sárgalap volt, a nézőknek pedig pár perccel később jött a jutalom, szünetre vonultak a csapatok.

A második félidő elején Leandro ígéretes helyzetben szabálytalankodott, s így a Paks 17 méterről jött szabadrúgással, de Haraszti nem tudta megmutatni, hogy hiba volt róla lemondani, miután csúnyán fölé lőtte. Pár perccel később Nalepa rúgott oda Harasztinak, de a bíró nem látott szabálytalanságot. A 62.percben Gera 17 méteres bal lábas lövését szépen védte Kemenes. Ezekben a percekben a combjához kapott Lovrencsics Gergő, le is bicegett a pályáról. A 67.percben Haraszti szép csel után lőtt, lövésénél már csak Dibusz védése volt szebb. A Fradi ekkor már 5-6 perce emberhátrányban játszott miután, Lovrencsics helyére nem jött be még senki. Egyből kettős is cserélt Doll, mutatta, hogy nincs megelégedve a teljesítménnyel. Érthető is volt. A 77.percben Nalepa az olimpián érezte magát, csak nem, mint focista, hanem, mint birkózó. A meglóduló támadót, átölelve lerántotta a földre a nem messze a tizenhatos előtt. Pintér megsérült, így sok időt nem töltött a pályán, őt Gyömbér váltotta.

A meccsen küzdelmet láthattunk, jó játékot, kiváló megoldást keveset. Nem érdemelt győzelmet a Fradi, a s sors is így akarta. 0-0-al, ha holnap győzne a Vasas, akkor már az angyalföldiek vezetik a bajnokságot.

Paks – Ferencváros: 0-0 (0-0)

gólszerzők:
sárgalapok: Haraszti, Papp K., Kulcsár ill. Trinks, Ramirez, Leandro, Nalepa, Nagy D.

Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Koltai (Jelena 72.p), Bertus (Kesztyűs 87.p), Kecskés, Haraszti – Hahn (Fejős 89.p) vezetőedző: Csertőri Aurél
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramirez – Gera – Lovrencsics (Sesták 68.p), Trinks, Nagy D. – Djuricin (Pintér Á. 68.p, Gyömbér 80.p), Böde vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid