Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három góllal győzött a Honvéd Diósgyőrben

A Diósgyőr és a Honvéd már a nyári felkészülési időszakban is egymásnak veselkedett, sőt az előző bajnoki idényt is barátságos találkozójukkal zárták. A DVTK a múlt héten a Fradi pályán egy óriási zakóba rohant bele, míg a Honvéd a Haladás otthonából hozott el egy pontot.

Labdarúgó NB I - Honvéd-Diósgyõr(rangado.hu)

Horváth Ferenc negyedik mérkőzésén ült a Diósgyőr kispadján, s érdekes módon megint egy olyan csapat ellen készülhetett, amelyben játékosként megfordult. A diósgyőri edző ugye jelenlegi munkaadója játékosa is volt, akárcsak a Videoton, az Újpest, a Ferencváros s a mai ellenfél (ahol nevelkedett) labdarúgója is volt. Jövő héten a Haladás ellen játszanak, no ott pont nem játszott, de az utána következő Paksnál is megfordult. A múlt heti zakó  után pár módosítás volt a kezdőben Elek és Nemes nem került be a keretbe sem, őket a kezdőcsapatban Ternován (lévén, hogy kell ugye egy 1996 után született spíler) és Vela (aki óriási gólt akasztott Dibusz kapujába) követte. A hiányzókról a DVTK  következő tájékoztatást adta Elek Ákos, Nemes Milán, Eperjesi Gábor, Ugrai Roland és Szabó I Balázs sérülés miatt nem játszhat, Lázár Pálnak gyermeke született, aki  Liliána nevet kapta. A Honvéd a negyedik fordulóban is a megszokott kezdő tizenegyet vetette be.

Már a harmadik percben tüntetőt rúghatott a Honvéd, Lipták rossz ütemű becsúszása után, végezhette el a tizenegyest Eppel Márton, középre lőtte, s megszerezte a vezetést a vendégeknek. Kisvártatva Lipták hagyott ki egy nagyobb helyzetet a túloldalon, de egy védőről fejese szögletre szállt.  A félidő végén, Kosztát szerelte szabálytalanul Vela, így jöhetett az újabb büntető. Eppelnek jól megy a büntetőrúgás, hiszen most nem középre, hanem a bal alsó lőtte okosan, s így a szünetre csapata 2-0-ra vezetett.

A második félidő elején nagy küzdelmet láthattunk, de nagyobb helyzeteket nem. A 60.minutumban Hidi lövését Antal védte. A 77.percben Koszta Márk lövése viszont a felső lécről pattant vissza. A 93.percben Koszta Márk megérdemelten, hisz az egész találkozón kiválóan játszott, s bizonyította, hogy nem csak azért játszik, mert 96-ban született, megszerezte a találkozó harmadik gólját. Szabadrúgásból a sorfal fölött a kapu bal oldalába csavarta, s így a Honvéd 3-0-ra megnyerte a meccset.

Diósgyőr- Bp. Honvéd: 0-3 (0-2)

gólszerzők: Eppel (0-1, 11-esből), Eppel (0-2, 11-esből), Koszta M. (0-3)
sárgalapok: Lipták, Nono ill. Botka, Gazdag

Diósgyőr: Antal – Okuka (Griffiths 64.p), Lipták, Tamás, Németh M. – Oláh B. (Nikházi 56.p), Daushvili – Ternován, Bognár, Vela (Nono 80.p) – Bacsa vezetőedző: Horváth Ferenc
Bp. Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. (Baráth 54.p)- Gazdag, Kamber, Hidi – Holander (Nagy G. 69.p), Koszta M. – Eppel (Bobál G. 79.p) vezetőedző: Marco Rossi

Endrődi Dávid