Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Magyar győzelem a csoport favoritja ellen!

Megkezdte szereplését a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a korosztályos horvátországi Európa-bajnokságon. De nem csak megkezdte, hanem káprázatos rajtott vett válogatottunk a csoport legnagyobb favoritját legyőzve!

DSC_0385

Ma a franciák sem állíthatták meg a mieinket! (forrás: mlsz.hu)

Az U17-es Európa-bajnokság B-csoportjában a magyarok elsőként a favoritnak számító franciákkal mérkőztek meg, kétszer negyven percből álló félidők alkotta találkozón.

Már a harmadik percben villant a magyar válogatott, azonban Bencze Márk rosszul találta el a labdát, így a francia kapus kezei között halt el a játékszer. Két perccel ezután is a mieink kerültek nagy helyzetbe egy kontra után, végül pedig Torvund löketét védte Cremillieux. A 7. percben a franciák is lövéshez jutottak, szerencsére viszont Ásványi fogta Gouiri próbálkozását! A következő percben a védelem nem volt a helyzet magaslatán, ám Tchouami lövését is kifogta a magyar kapus. A 9. minutumban be is találtak a franciák, ám Adli lesről volt eredményes, vagyis így nem is volt eredményes. A franciák igyekeztek nyomni, és minél többször helyzetbe kerülni, ám ez eredményre nem vezetett, egészen a 36. percig.

A félidő vége előtt kevéssel tehát Franciaország előnybe került miután Adli passzát Gourini váltotta gólra (0-1).

Ám ennyi kellett csak a magyar csapatnak, a 38. minutumban már egalizált is fiatal válogatottunk! Ekkor Majnovics kiugratása után Csoboth pörgetett szépen a kapuba (1-1)!

A fordulást követően ráadásul az előnyt is megszerezték igencsak hamar a magyarok! Csoboth ezzel duplázott (ahogy Majnovics is gólpasszok terén), aki a franciák védelmi hibáját kihasználva talált be újfent (2-1)!

A 47. minutumban Adli közelről fejjel egyenlített volna, de Ásványi a helyén volt.

Viszont ezután pedig jött a harmadik magyar gól! Az 52. percben Bencze lőtt mesterien szabadrúgásból a francia kapuba, kettővel mentünk ekkor (3-1)!

Az 55. minutumban nem tudtak zárkózni a gallok, hiszen Bianda üresen maradt, viszont a szintén üresen hagyott kaput nem tudta eltalálni. Egy perccel ezután Torvund beadása nyomán Schön fejese kerülte el kevéssel a francia kaput! Gouiri ezután szépíteni próbált, és annak ellenére hogy egy az egyben vezethette Ásványira a labdát, mégis mellé lőtte a játékszert! A 65. minutumban Flips távoli lövését, majd Isidor fejesét is védte a magyar kapus, utóbbit nagy bravúrral!

A hajrában itt is, ott is adódtak lehetőségek, ám kétszer nagyot is mentett Ásványi, végül kétgólos előnyét nem tudta megőrizni a magyar csapat. A hosszabbítás 3. percében Opavszky a labda helyett Gouiri lábát találta el, a franciák tizenegyesét pedig a sértett értékesítette (3-2).

Ezután viszont vége lett a meccsnek, és így is óriási győzelmet aratott az Európa-bajnokság nyitányán a magyar U17-es válogatott, ráadásul hátrányból fordítva! Ezzel a kvartett favoritja kipipálva, folytatás szombaton délután a skótok ellen, mélyről szintén beszámolunk majd!

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország
Magyarország – Franciaország • 3-2 (1-1)
Helyszín: Velika Gorica (Nagygorica). Vezette: Dimitrios Massias (ciprusi)
Gólszerzők: Csoboth (38., 41.), Bencze (52.), ill. Gouiri (36., 84. – büntetőből)
Sárga lapok: Majnovics (42.), Csonka (46.), ill.
Kiállítás:

Magyarország: Ásványi – Kovács K., Opavszky, Bolla, Majnovics – Csonka, Schön – Szerető (Szendrei, 71.), Bencze, Csoboth (Tímári, 73.) – Torvund (Kiss, 80+1.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.

A B-csoport állása az 1. forduló után

IMG_20170503_155741

Nagy Dávid