Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar után újabb 100 milliós PSG transzfer!?

Yuri Berchice, Dani Alves és Neymar után újabb játékosra vetné ki hálóját a francia bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain, avagy egy 75 millió eurós ajánlatot elviekben már elutasított az Atletico Madrid, a következő ajánlat pedig három számjegyű lehet. 

psg-transfer

Eddig 238 millió eurót költött el a PSG, Dani Alves szabadon igazolható játékosként érkezett, míg a 27 esztendős Berchice játékjogáért 16 millió eurót tettek le a Real Sociedad számára. A 222 milliós Neymar-ügyletet bizonyára senkinek nem kell bemutatni, hiszen két hete más sem folyik a csapból.

Most azonban jöhet egy újabb sága, avagy az Atletico Madrid visszautasította a PSG ajánlatát, melyet Jan Oblak megszerzésére tettek a franciák. A 24 esztendős hálóőrért első blikkben spanyol és francia sajtóhírek szerint 75 millió eurót adott volna Unai Emery csapata, ezt a világrekordot jelentő összeget azonban a spanyolok élből visszautasították. Ezzel Oblak lehetne minden idők legdrágább hálóőre.

A szlovén hálóőrért még 2014-ben fizetett 16 millió forintot az Atletico, akkor a Benfica költségvetése gyarapodott. Az akkor még 4 millióra taksált hálóőr piaci értéke ma 40 millióra rúg, szerződése pedig 2021-ig köti a spanyol fővárosba.

A PSG állítólag nem áll le és már zajlik az újabb ajánlat előkészítése, mely kereken 100 millió euróról szólhat. De vajon meddig lehet emelni a tétet, illetve meddig lehet nemet mondani? Persze a dolog pikantériáján emel, hogy a matracosok kivannak tiltva az átigazolási piacról, így eladás esetén januárig csakis házon belül tudnák megoldani a hálóőr pótlását.

De ki vannak Obdalk mögött. Az Atletico második számú hálóőre az a 33 esztendős Miguel Ángel Moyá, aki három éve erősíti a csapatot, az előző szezonban pedig 9 bajnokin jutott szóhoz.