Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A félidőig nem rúgtak gólt, mégis simán győzött a Napoli

A Serie A harmadik fordulójának legnagyobb meglepetése eddig az volt, hogy a Milan nagyon simán kikapott a Laziotól, ezáltal már csak három csapat maradt 100%-os. Köztük volt a Napoli, amely a Bologna otthonába látogatott. 

callejón

Callejón itt még küzdött, de végül betalált (Fotó: facebook.com)

1. félidő: Meglepően erős kerettel kezdte a találkozót a Napoli, annak ellenére, hogy a jövő héten Törökországba utazik a csapat a Bajnokok Ligája miatt. Hiába az erős kezdő, a Bologna dolgozta ki az első ziccert, ám Verdi mellé lőtt. A 12. percben aztán újra Verdi került a főszerepbe egy közeli szabadrúgása után, amit Reina nagy bravúrral a felső lécre tolt. A 19. minutumban aztán olyan történt amire nem sokan számítottak. A hazaiak gólt szereztek a kékek ellen, de a bíró les miatt nem adta meg. A “gól” után észbe kapott a Napoli, és elkezdett támadni. A 33. percben egy kétes szituáció végén végül nem járt a tizenegyes. A visszajátszásban viszont látható volt, hogy Mertenst feltartották, így járt volna a büntető. Minden bizonnyal Vlad Chiricheş élete egyik legfájdalmasabb pillanatát élhette át, miután kiugrott a bal válla.

2. félidő: A második félidő is egy hazai helyzettel indult. A 60. percben a vezetést is majdnem megszerezte e Bologna, de a gólvonalról Koulibaly vágta ki a labdát. A Napoli támadásai vérszegénynek bizonyultak és rendre elhaltak, vagy egy bekkben, vagy egy rossz passz miatt. Aztán a 66. percben megtört Nagy Ádám csapata. Insigne ívelte középre a labdát, a védők hibáját pedig Callejón használta ki (0-1). A gól után a Napoli maradt az aktívabb fél. A 83. percben megadta a kegyelemdöfést Mertens. Pulgar cselezgetni próbált a belga középpályás mellett, ám ez nem jött be. Mertens pedig a kapus lábai között elpasszolta a labdát (0-2). A 88. minutumban még mindig nem fejezte be a gólgyártást a vendég csapat. Egy végletekig kijátszott szituáció végén, a csereként beállt Zieliński talált be a kapuba (0-3).

Bologna – Napoli 0-3 (0-0)
Helyszín: Renato Dall’Ara; Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Callejón (66′), Mertens (83′), Zieliński (88′) – ill. –
Sárga: Filip Helander (4′), Erick Pulgar (12′), Mattia Destro (19′), Rodrigo Palacio (39′) – ill. – Vlad Chiricheş (18′)
Kiállítás: – ill. –

Bologna: Mirante Krafth, Maietta (De Maio 57′), Helander, Masina – Pulgar, Poli, Verdi, Di Francesco – Palacio (Petković 77′), Destro (Krejčí 73′). Vezetőedző: Roberto Donadoni

Napoli: Reina – Hysaj, Chiriches (Raúl Albiol 43′), Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho (Diawara 77′), Hamsik (Piotr Zieliński 62′) – Callejon, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Benevento – Torino (0-1)

Az egyetlen olyan csapat amelyik nem szerzett még pontot a Serie A-ban az az idén feljutó Benevento. A Torino eddig magabiztosan teljesített, hiszen egy győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött a vendégek számára, mivel már 10 perc után cserélniük kellett, Joel Obi sérülése miatt. Összességében több helyzetet dolgoztak ki, mint a Benevento, ám gólt nem sikerült szerezniük az első félidőben. A második játékrész 12. percében újra kényszerű cserét kellett végrehajtania a Torinónak, miután Afriyie Acquah megsérült. Szinte a meccs egészében az újonc volt a rosszabb, csak kevés lehetőségük akadt. A másik oldalon voltak helyzetek, mégis hiányzott a gól. A találkozó vége előtt pár perccel már senki sem remélt semmit. Erre jött Iago Falque a 93. percben, aki végül mindent eldöntött, így a Benevento továbbra is pont nélküli.

Mihók Richárd