Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: túlórára kényszerült a ManCity másodosztályú csapat ellen! – videóval

A Bajnokok Ligája szünetében sem unatkozhattak a futball szerelmesei, ezúttal a hazai kupaporondon bizonyíthattak az állva maradt csapatok. Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Manchester City együttese is pályára már kedd este és Guardiola együttese hazai pályán a Wolverhampton együttesét fogadták. 

3DrNsZTpSNeuidcB3WaP_GettyImages-865932768

A Premier League listavezetője a Pep Guardiola által irányított Manchester City együttese pályára lépett kedd este a Ligakupa nyolcaddöntőjében és a manchesteriek ellenfele a másodosztályú Wolverhamtpon együttese volt. Agüerók elképesztő formában kezdték a szezont, kilenc forduló után máris ötpontos előnnyel vezetik a tabellát a városi rivális Manchester United előtt és már 32 alkalommal találtak be az ellenfelek kapujába Silváék.

A hazai együttese lendületesen kezdte a mérkőzést és már az első percekben nekiestek Guardiola tanítványai másodosztályú ellenfelének. Az első említésre méltó esemény a 6. percben következett be, ekkor Agüero közel 18 méteres löketét védte Norris. A 11. percben ismételten Agüero tüzelt kapura ezúttal kapásból, de lövése jócskán elkerülte a kaput. A találkozó 23. percében Danilo lövését blokkolták a védők. Nem sokkal később Ilkay Gündogan került helyzetbe a 25. minutumban, de a német középpályás lövése nem sokkal a kapu bal oldala mellé szállt. A találkozó 33. percében a vendégek is megvillantak és Bennett fejesét védte Claudio Bravo bravúrral. Az első játékrész legvégén a vendégek előtt a találkozó egyik legnagyobb lehetősége adódott, Enobakhare vihette egy az egyben a kapusra a labdát két védővel a nyakán a vendégek támadója azonban  nem tudta gólra váltani ziccerét, miután Bravo óriási védést mutatott be.

o4JprXepTryhFqwVuP5G_GettyImages-865945608

Fordulást követően is folytatódott a manchesteri fölény és a második játékrészben előbb Bernardo Silva került helyzetbe, Will Norris azonban a helyén volt és hárított. A találkozó 65. percében a vendégek veszélyezettek, miután Helder Costa kapu közepébe tartó löketét Claudio Bravo tolta szögletre. Ezt követően a Manchester City percei következtek és előbb Sergio Agüero majd Bernardo Silva helyzeténél kellett játékba avatkoznia a vendégek hálóőrének. A 87. percben Raheem Sterling a legvégén eldönthette volna a továbbjutást, de ő sem tudta a hálóba gyötörni a továbbjutást érő találatot. A Wolves pedig az első félidőhöz hasonlóan százszázalékos ziccert puskázott el a találkozó végén, Enobakhare ziccerét ezúttal is Bravo hárított megmentve a kieséstől csapatát.

A rendes játékidő nem hozott döntést így a hosszabbításra maradt a döntés. Hiába játszott azonban a hazai együttes elképesztő fölényben a vendégek védelme rendkívüli módon állta a hazai rohamokat és voltak pillanatok mikor a vendégek is gólt szerezhettek volna, de végül a hosszabbításban sem született gól így a büntetőkre maradt a döntés. A büntetőket pedig a manchesteriek bírták jobban idegekkel és 4-1-re megnyerték és továbbjutottak a negyeddöntőbe.

Manchester City – Wolverhamtpon 0-0, büntetők után: 4-1
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Frien
Gólszerzők:
Sárga lapok: Toure (92.) ill. Prie (82.), Bennett (84.)
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZC6gFT1-ImA

Képek forrása: skysports.com

Ondik Gábor