Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A gólok számában is alulmarad a Real az előző szezonhoz képest

A Real Madrid évek óta a legrosszabb szezonkezdetét produkálta, és nem csak a bajnoki helyezést illetően, hanem a rúgott gólokban is jócskán alulmaradtak az előző idényhez képest. 

1509657708_673049_1509657793_noticia_normal

Forrás: AS

Zinedine Zidane csapata a 2017/18-as szezonban eddig 36 gólt lőtt 18 mérkőzésen, ami éppen 20 találattal kevesebb, mint az előző idényben ugyanennyi meccs után szerzett góljainak a száma. A tavalyi szezonban 18 meccs alatt már 56 gólnál tartottak, ami 3.1-es gólátlagot jelentett, míg idei teljesítményükkel átlagosan 2 találatot szereznek meccsenként.

A kevesebb gól hatással van az elért eredményekre is. A Real Madrid tavaly ilyenkor már 13 meccset nyert, 5 alkalommal döntetlenezett, és egyszer sem kaptak ki. Jelenleg 12 meccsen győztek, háromszor döntetleneztek, és ugyanúgy háromszor szenvedtek vereséget. A 2017/18-as szezonban 20 pontot gyűjtöttek, és egy meccsel kevesebbet játszva az 5. helyen állnak, az előző idényben pedig 24 ponttal vezették a tabellát a 10. forduló után.

A probléma egyik forrása, hogy főleg Karim Benzemának, de Cristiano Ronaldónak is gondja van a góllövéssel, illetve nincs már a csapatnál az az Alvaro Morata, aki csereként beállva sokszor megmentette a csapatát a pontvesztésektől. A francia csatár eddig minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzésen mindössze 3 gólt hozott össze. A Real Madrid fő gólfelelőse, Cristiano Ronaldo négy mérkőzést kénytelen volt kihagyni a bajnokságban eltiltás miatt, és így lőtt 12 mérkőzésen 8 gólt, ebből 6-ot a Bajnokok Ligájában lőtt, míg a bajnokságban ő is szenved.

A királyiak hamarosan a Las Palmas ellen lépnek pályára a La Liga 11. fordulójában, ahol javíthatják a statisztikájukat és a helyezésüket a tabellán.