Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter feljött a Serie A második helyére – videóval

A Juventus délutáni veresége hatalmas esélyt adott az Inter gárdájának, a milánóiak egy esetleges győzelemmel két ponttal elléphettek volna a “zebráktól”, ehhez az Atalantán kellett túllépniük.

Soccer: Serie A; Inter-Atalanta

(forrás: ansa.it)

Az Inter 57. alkalommal látta vendégül az Atalantát az olasz első osztály küzdelmeiben, a bergamóiaknak utoljára a 2013-2014-es szezonban sikerült bevenniük a Stadio Giuseppe Meazzát. Luciano Spalletti a már megszokott kedző tizenegyét küldte a pályára, egyedül Santon szereplése jelentett némi meglepetést, míg a vendégeknél a legnagyobb hiányzó Mattia Caldara volt. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadó felfogásban lépett pályára, az első nagyobb lehetőség a bergamóiak előtt adódott, Hateboer próbálkozását Handanovic másodjára kaparintotta meg. Az első komolyabb hazai lehetőségre a 24. percig kellett várni, ekkor Borja Valero pazarul, sarokkal passzolt Icardihoz, aki egy védővel a nyakán iramodott meg Berisha kapuja felé, de lövését remekül védte az albán hálóőr. A első félidő hátralévő részében beszorult az Atalanta, a hazaiak több veszélyes támadást is vezettek, de gólt végül nem sikerült szerezniük.

Soccer: Serie A; Inter-Atalanta

(forrás: ansa.it)

A második játékrész első negyedórájában három veszélyes Icardi-fejesnek lehettek szemtanúi a nézők, az elsőt még hárította Berisha, de a másik kettővel szemben már tehetetlen volt: az argentín támadó előbb Candreva remek szabadrúgása után talált a hálóba (1-0), majd kilenc perccel később D’Ambrosio szemfüles labdaszerzése és hajszálpontos beadása után csúsztatott a hosszú sarokba (2-0). A maradék csaknem fél órában kissé ellaposodott a mérkőzés, az Inter magabiztosan tartotta előnyét, az Atalanta játékosai pedig alighanem maguk is érezték, hogy ez nem az a nap, amikor lenne valami keresnivalójuk a kék-feketék ellen. Győzelmével az Inter beékelődőtt a Napoli és a Juventus közé a Serie A második helyére.

Inter – Atalanta 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza, Milánó. Vezette: Fabbri
Gólszerző: Icardi (51., 60.) ill. –
Sárga lap: – ill. Palomino (48.), Kurtic (54.)

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Santon – Vecino, Gagliardini – Candreva (Brozovic 73.), Borja Valero (Joao Mario 83.), Perisic – Icardi (Éder 90.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Atalanta: Berisha – Palomino, Toloi (Haas 77.), Masiello – Hateboer, Cristante, De Roon, Castagne – Ilicic (Petagna (55.), Kurtic, Gómez (Orsolini 67.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés góljai:

(zp)