Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: Coutinho nagyon titokzatos!

Állítólag nem sokon múlott, hogy nyáron az FC Barcelonába igazoljon a brazil Philippe Coutinho. A Liverpool ásza azonban még maradt a Mersey-parti együttesnél, igaz, szeptember óta folyamatosan az a pletyka járja, hogy már januárban Katalóniába költözhet…

coutinhobarca001

A 25 éves Coutinho már öt éve erősíti a Liverpool együttesét, és mostanra elérte azt a szintet, hogy a szurkolók Steven Gerrard méltó örökösének tekintik. Azonban nem tűnik valószínűnek, hogy karrierje hátralévő részében is a „Vörösöket” fogja erősíteni.

A brazil válogatott középpályás eddig tizennégy alkalommal lépett pályára a Liverpool mezében a mostani idényben, mely alkalmakkor kilenc gólt szerzett, és kiosztott hét gólpasszt. Összességében Coutinho csapatbeli fontosságához, csak Mo Salah nélkülözhetetlensége fogható.

Természetesen a jó Philippe remeklése már jó ideje feltűnt a topkluboknak, így nem meglepő az FC Barcelona csábítása. A katalánok kitartó udvarlása ellenére azonban maga Coutinho sem tudja, hogy mit hoz majd számára a közeli (vagy távoli?) jövő?

„Nem tudom, hogy hol tart a jövőm, hogy mi fog történni januárban. Majd akkor megtudjuk, de egyelőre még azt sem tudjuk, hogy a Barca küld-e majd ajánlatot. Tavaly valóban volt egy ajánlatuk, ami érdekelt is, de végül maradtam és kellő akarattal illetve szenvedéllyel játszok azóta is.”

– büszkélkedett kissé álságos hűségével Coutinho.

Vajon már januárban kivásárolják a brazilt, vagy a következő nyáron? Coutinho jelenlegi szerződése 2022-ig érvényes az Anfield Roadon.

Balogh József