Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadót nyert az RB Leipzig! – videóval

Izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel zárult a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának szombati játéknapján, hiszen a Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipzig a Domenico Tedesco vezette Schalke-t látta vendégül… 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 01. 13. 202649

1. félidő: A mérkőzés első helyzetére nem kellett túl sokat várni, amit a Schalke javára jegyezhettünk fel. A 8. percben Burgstaller eresztett meg egy lövést, melyet azonban végül Gulácsi Péter bravúrral hárítani tudott. A 28. minutumban ismét az osztrák támadó tesztelte a magyar portás reflexeit, a Leipzig kapuvédője csakúgy mint az első játékrész elején, ezúttal is védeni tudta Burgstaller kísérletét. A 36. percben Deniz Aytekin büntetőt ítélt a lipcsei alakulat számára, miután Stambouli buktatta Augustint. A tizenegyes azonban végül kimaradt, mivel Fahrmann hárította a francia nem túl fényesen elvégzett büntetőjét. A 41. minutumban viszont már megtört a gólcsend, Naby Keita eresztett meg egy távoli löketet, ami ráadásul megpattant Naldon, s ennek következtében Fahrmann teljesen tehetetlen volt ebben a szituációban. 

2. félidő: A fordulást követően közel állt ahhoz a Leipzig, hogy növelje előnyét. A 49. percben Sabitzer végzett el egy szabadrúgást, ami Caligiuri lábán irányt változtatott, a Schalke szerencséjére viszont a labda ezúttal a lécen csattant, s nem a kapuban kötött ki. Az 55. minutumban egyenlíteni tudott a gelsenkircheni alakulat, Caligiuri remekül elvégzett szabadrúgása után Naldo fejelt Gulácsi Péter kapujába. Az egyenlítésnek azonban sokáig nem örülhetett a Schalke, mivel a 69. percben a csereként beállt Werner góljával ismét megszerezte a vezetést Hasenhüttl legénysége. A 71. minutumban tovább növelte előnyét a Leipzig, a hazaiak részéről ezúttal Bruma volt eredményes. Az első játékrészben kiegyenlítettebb volt a játék, viszont a második félidőben a Schalke fölé nőtt a Leipzig, azaz mindent egybe véve megérdemelten nyert Hasenhüttl csapata… 

RB Leipzig – Schalke 04 3-1 (1-0)
Helyszín:
Red Bull Aréna, Lipcse; Vezette: Deniz Aytekin
Gólszerzők: Keita(41.), Werner(69.), Bruma(71.) ill. Naldo(56.)
Sárga lapok: Sabitzer(36.), Keita(54.) ill. Nastasic(53.), Caligiuri(87.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi – Laimer, Orban, Upamecano, Bernardo – Kampl, Demme, Keita(Poulsen 67.) – Sabitzer, Augustin(Werner 63.), Bruma(Ilsanker 84.). Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl. 

Schalke 04: Fahrmann – Stambouli, Naldo, Nastasic – Meyer – Caligiuri, Schöpf(Pjaca 55.), Harit, Oczipka – Di Santo(Embolo 55.), Burgstaller. Vezetőedző: Domenico Tedesco.