Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „Boldogtalan vagyok” – André Gomes

Rengeteg kritika éri az FC Barcelona portugál középpályását, André Gomes-t. A sokoldalú középpályás immár több mint másfél éve játszik a katalánoknál, ám Ernesto Valverde alapvető bizalma ellenére is egyre görcsösebb a játéka. És érzi ezt maga az érintett is…

Hatalmas reményekkel igazolt 2016-ban az FC Barcelonához André Gomes, és mint friss Európa-bajnok, nagyon is komolyan voltak az elvárások is vele szemben. Azonban az első, „betanulós” szezont követően sem tűnik úgy, hogy igazán érezné a Barca szellemiségét, játékát. A portugál középpályás a múlt héten is kezdőként kapott lehetőséget a Katalán Szuperkupa fináléjában, és a hétvégi, Málaga elleni győzelem során is be lett cserélve. Azonban a Valverde mester által felkínált alkalmak során sem megy neki a bizonyítás. Így érthető, hogy kissé elkeseredve nyilatkozott a minap, a Panenka című magazinnak:

„Az életem nagyon bonyolult, teljesen bezárkóztam, a nyomás hatalmas rajtam, a mérkőzések alatt rosszul érzem magam. Csak sötét gondolataim vannak, akár edzés közben is, a csapattársaim támogatnak, de a dolgok nem mennek jól. Soha nem éreztem még ilyet, nagyon félek, ha kimegyek a házamból, hogy sétáljak az utcán, máris szégyellem magam. Az emberek azt mondják, hogy kézifékkel játszom, de mindenki mögöttem áll, és azt mondják, hogy nagy dolgokra vagyok képes, de akkor miért nem megy? Rosszul érzem magam a pályán. Boldogtalan vagyok.”

– panaszkodott rossz közérzetéről André Gomes, akinek jó eséllyel meg vannak számlálva napjai a Camp Nouban.

Balogh József