Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Monaco: 20 millió euróért szerződtették a Lyon 16 éves tehetségét – hivatalos

A francia élvonalban szereplő (Ligue 1) Monaco együttese hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Lyon tehetségét, Willem Geubbelst.  A 16 esztendős játékosért egészen elképesztő 20 millió eurós átigazolási díjat fizetett a hercegségbeli klub.

geubbels

A még mondhatni tejfeles szájú Geubbels a mögöttünk hagyott szezonban robbant be igazán a Lyon együttesébe. Az OL „B” csapatában 12-szer léphetett pályára, s ezeken 6-szor volt eredményes, aminek köszönhetően a felnőtt csapatba is meghívót kapott. Bruno Génésio vezetőedző pedig meg is adta neki a lehetőséget minden sorozatban. A bajnokságban ő lett az első XXI. századi születésű labdarúgó, aki pályára léphetett, de a francia élvonal mellett az Európa ligában is bemutatkozhatott.

Természetesen több nagy klub is felfigyelt Geubbelsre, köztük a PSG, a Manchester City, Manchester United, az Arsenal és a Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig is. Azonban a támadó kegyeiért vívott harcból a Monaco került ki győztesen, amely együttes 20 millió eurót fizetett a tinédzserért.

Geubbels egyébiránt a francia korosztályos válogatottak meghatározó tagja, hiszen ez idáig 21 utánpótlás mérkőzésen kapott lehetőséget, s ezeken összesen 12 gólt szorgoskodott össze.