Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

67 éves átkot törtek meg a spanyolok!

Spanyolország az angol válogatott hátrányból való, idegenbeli legyőzésével egy különleges sorozatnak vetett véget szombat este a Nemzetek Ligájában…

Utoljára ugyanis Skócia tudta tétmérkőzésen a Wembleyben legyőzni Angliát úgy, hogy a “három oroszlánosok” vezetést szereztek, még 1951-ben a szigetországi Hazai Nemzetek Kupáján.

Mindemellett Anglia egymást követő 24 veretlen mérkőzés után kapitulált legendás nemzeti stadionjában, utoljára 2007. novemberében Horvátország hagyta el győztesen a londoni létesítményt egy 3-2-es siker jóvoltából.

Ebből kifolyólag ez volt a 2016 óta szolgáló Gareth Southgate első vereséget a Wembleyben 12 veretlen találkozó után.

További érdekesség, hogy az angol válogatott a Horvátország elleni vb-elődöntő és a Belgium elleni bronzmeccs elvesztése után sorozatban a harmadik tétmérkőzésén kapitulált, mely utoljára az 1988-as Európa-bajnokságon fordult elő a nemzeti csapat történetében.

Eközben a spanyol szövetségi kapitányként debütáló Luis Enrique diadalmas bemutatkozáson esett át – nem kapott ki, csakúgy mint az elmúlt három évtizedben minden egyes új tréner az első fellépésén a hispán gárda kispadján.