Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: elképesztő kupadöntő, tizenegyesekkel bukott a PSG

Bombameglepetést hozott a Francia Kupa idei kiírásának döntője: a sokszoros címvédő Paris Saint-Germain együttesét a bajnoki középmezőnyben tanyázó Rennes alaposan megtréfálta.

A finálé első húsz perce után az ember szinte biztosra vehette, hogy a trófea sorsa már el is dőlt, ugyanis a párizsiak gyorsan kétgólos előnyre tettek szert – előbb Dani Alves eresztett meg egy nagyszerű bombát, majd a kezdőcsapatba visszatérő Neymar is eredményes volt Ángel Di María tökéletes előkészítését követően. A Rennes nem adta fel, becsülettel küzdött, aminek meg is lett a gyümölcse: a szünet előtt összejött a szépítőgól, igaz, az ellenfél védője, Presnel Kimpembe vette be a saját kapuját. A második játékrészben Julien Stéphen fiai bátran mentek előre az egyenlítésért, amelyet 66. percben Edson Mexer hozott össze, ő bólintotta be a labdát Clément Grenier szögletét követően. A folytatásban már nem tudott kellően felpörögni a PSG, a helyzetek mindkét kapunál kimaradtak, így következhetett a hosszabbítás.  

A rendes játékidő után Edinson Cavani becserélésével próbálta gólerősebbé tenni csapatát Thomas Tuchel, az uruguayi csatár azonban nem tudott betalálni ebben nagy szerepet játszott az is, hogy Kylian Mbappé kapufát lőtt, pedig mellette üresen állt a dél-amerikai csapattárs, akinek leguríthatta volna. A kétszer tizenöt perc feszült hangulatban telt, sárga lapok sorozatát láthattuk. A tizenegyespárbaj előtt pár perccel a piros is villant, Mbappé mehetett zuhanyozni egy csúnya belépőt követően.

A szétlövés során mindkét klub játékosai magabiztosan álltak oda a büntetőponthoz, csupán a hatodik körben esett hiba, amikor a párizsiak fiatal középpályása, Christopher Nkunku lőtt fölé többek között ez lett a francia nagyágyú veszte.

Rennes PSG 22 (tizenegyespárbaj után 65).
Gólszerzők: Kimpembe (öngól), Mexer, ill. Alves, Neymar.
Kiállítva: Mbappé.